18 Март 2019понеделник16:33 ч.

И профибоксьори на ХХХI Олимпиада

Шефовете на бокса в света и Европа на срещи при президента, премиера, спортния министър и в БОК

/ брой: 95

автор:Мариан Владимиров

visibility 600

На ХХХI летни олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 г. ще има 56 квоти за професионални боксьори, съобщи президентът на Международната федерация по бокс за аматьори (АИБА) Чън Ко У (Тайван), който заедно с президента на Европейската боксова конфедерация Юмбер Фургони (ранция) е на посещение в България по покана на президента на БФ Бокс Красимир Инински. Двамата разкриха новия проект на АИБА, който предвижда премахване на границата между аматьорския и професионалния бокс.
"Националните федерации създават боксьорите - от юноши до мъже, след това състезателите, ако са добри, участват на олимпийски игри и после стават плячка на промоутърите на професионалния бокс. Те въобще не се интересуват колко пари са похарчили националните федерации за създаването на отделен боксьор. Те просто взимат големите пари".
Президентът на АИБА Чън Ко У поясни, че новият проект на ИБА ще даде възможност на даден боксьор да се състезава на професионалния ринг, да участва на олимпиада и след това отново да се боксира като професионалист под егидата на АИБА. Случаят е аналогичен на звездите от НБА, които от ХХV Летни игри в Барселона през 1992 г. също се борят за олимпийските отличия.
Според д-р Юмбер Фургони реализацията на проекта на АИБА ще доведе до ликвидирането на Световния боксов съвет, Световната боксова асоциация и другите формирования, които раздават световни титли на профиринга.
д-р Чън Ко У отговори:
"Българският спорт е силен, българските боксьори са много добре тренирани, те са борбени и това го показаха на неотдавна завършилата олимпийска квалификация в Трабзон. Всичко е в техните ръце. Имате добър треньор, но боксьорът на ринга е сам и всичко е в неговите ръце", допълни д-р Чън Ко У. Високите боксови гости изразиха задоволство, че са били приети от президента на България Росен Плевнелиев и от премиера Бойко Борисов, от спортния министър Свилен Нейков и от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Фермери от Болярово спечелиха дело срещу БАБХ

автор:Дума

visibility 117

Увеличават черния списък на нелоялните търговски практики

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 52

По-големи санкции за кражба на ток

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 52

САЩ готвят закон срещу руснаци, подкрепящи Мадуро

автор:Дума

visibility 5

Откриха 40 кг пластмаса в стомаха на мъртъв кит

автор:Дума

visibility 111

Кървава атака в трамвай в Холандия

автор:Дума

visibility 100

Учим ли се от историята?

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 52

Камъчетата, които обръщат колата

автор:Зорница Илиева

visibility 368

/ брой: 52

Човек на ДУМА издаде нова книга

автор:Велиана Христова

visibility 235

/ брой: 52