20 Ноември 2018вторник20:48 ч.

И профибоксьори на ХХХI Олимпиада

Шефовете на бокса в света и Европа на срещи при президента, премиера, спортния министър и в БОК

/ брой: 95

автор:Мариан Владимиров

visibility 332

На ХХХI летни олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 г. ще има 56 квоти за професионални боксьори, съобщи президентът на Международната федерация по бокс за аматьори (АИБА) Чън Ко У (Тайван), който заедно с президента на Европейската боксова конфедерация Юмбер Фургони (ранция) е на посещение в България по покана на президента на БФ Бокс Красимир Инински. Двамата разкриха новия проект на АИБА, който предвижда премахване на границата между аматьорския и професионалния бокс.
"Националните федерации създават боксьорите - от юноши до мъже, след това състезателите, ако са добри, участват на олимпийски игри и после стават плячка на промоутърите на професионалния бокс. Те въобще не се интересуват колко пари са похарчили националните федерации за създаването на отделен боксьор. Те просто взимат големите пари".
Президентът на АИБА Чън Ко У поясни, че новият проект на ИБА ще даде възможност на даден боксьор да се състезава на професионалния ринг, да участва на олимпиада и след това отново да се боксира като професионалист под егидата на АИБА. Случаят е аналогичен на звездите от НБА, които от ХХV Летни игри в Барселона през 1992 г. също се борят за олимпийските отличия.
Според д-р Юмбер Фургони реализацията на проекта на АИБА ще доведе до ликвидирането на Световния боксов съвет, Световната боксова асоциация и другите формирования, които раздават световни титли на профиринга.
д-р Чън Ко У отговори:
"Българският спорт е силен, българските боксьори са много добре тренирани, те са борбени и това го показаха на неотдавна завършилата олимпийска квалификация в Трабзон. Всичко е в техните ръце. Имате добър треньор, но боксьорът на ринга е сам и всичко е в неговите ръце", допълни д-р Чън Ко У. Високите боксови гости изразиха задоволство, че са били приети от президента на България Росен Плевнелиев и от премиера Бойко Борисов, от спортния министър Свилен Нейков и от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Над 2 г. се бави ремонтът на мотрисите "Сименс"

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 226

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 18

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 18

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 22

/ брой: 226