24 Март 2019неделя01:45 ч.

Фен №1 на Левски настоява за як допинг контрол ЦСКА

Поне по 3-ма от отбор да бъдат проверени, иска Владимир Владимиров - Гугутката

/ брой: 95

автор:Мариан Владимиров

visibility 509

Председателят на Националния фенклуб на Левски Владимир Владимиров - Гугутката настоя БФС да организира допинг контрол на дербито с ЦСКА, и то на поне трима човека от отбор. "Вечното дерби" е в неделя от 17.45 ч. и "червените" са почти сигурни шампиони, след като 5 кръга преди края водят с 8 т. на Лудогорец и 9 на Черноморец, от който е единствената им загуба през пролетния полусезон.
Скандалът обаче нашумя през есента, когато след "вечното дерби" двама футболисти на ЦСКА бяха уличени в употребата на непозволени стимуланти. Според правилника на БФС трябва поне трима играчи да бъдат хванати, за да бъде присъдена служебна загуба на отбора.
"Призовавам БФС за допинг контрол на дербито, и то на поне трима човека. Не може да хванат двама с допинг през есента и да ги накажат за по 2 мача, а този мач изяде главата на Георги Иванов като треньор", каза Владимиров в актуално студио "Дерби".
"Някои хора като Крум Савов трябва да се извинят публично, след като обявиха, че са сигурни, че Левски ще стане шампион, защото имало такава директива. "Уж ни помагаха съдии, БФС, правителство, а какво стана? Може да не играем и в евротурнирите през следващия сезон", заяви шефът на "синия" фенклуб. Той поясни още, че жалбата му срещу полицая, който го преби на пистата на Националния стадион по време на миналото дерби, била върната от съда. "Не можаха да открият кой точно е полицаят и обявиха, че не си бил превишил правата. Там нещата са страшни, изявяват се някакви местни шерифи", коментира още Владимиров.
Съгласно наредбата за първенствата и турнирите на БФС при настояване за извънредни допинг проверки разходите за тях поема отборът, който ги изисква. Същото важи и за съдии от чужбина, ако бъдат повикани за даден мач.

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1246

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 372

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 418

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 217

/ брой: 56