19 Март 2019вторник17:56 ч.

360 борци идват за олимпийски квоти, пристигат шефът на ФИЛА и Йокодзуна Асашорю

/ брой: 91

автор:Мариан Владимиров

visibility 350

Близо 360 състезатели от 40 страни ще вземат участие на олимпийския квалификационен турнир по борба в София, който е от утре до неделя в "Арена Армеец" в София. 12 наши борци ще спорят за квоти за Лондон, след като вече 5 визи са ни осигурени - по 2 в класическия (Иво Ангелов, 60, и Елис Гури, 96), и свободния стил (Радослав Великов, 55, и Леонид Базан, 66) и 1 в женската борба (Станка Златева, 72)
Ще имаме представители в останалите 5 категории в класическия и свободния стил, както и в 2 при жените.
В националния отбор по свободна борба попаднаха Анатолий Гуйдя (60 кг), Кирил Терзиев (74), Михаил Ганев (84), Георги Средков (96) и Божидар Бояджиев (120). Ядове на треньор щ1 на България за последните 2 години Симеон Щерев създава само травмата в глезена на Терзиев и затова състоянието и готовността му да се бори ще бъдат преценени часове преди началото на надпреварата. "Разчитаме на квоти във всички категории и се надяваме да ги спечелим. При Гуйдя има най-тежки противници, но от него очакваме да се представи също толкова силно и да вземе квота.  Кирил се контузи преди два дни и до последно няма да се знае дали ще вземе участие. От Мишо също очакваме квота, защото е световен шампион. Средков е млад и все още няма опит, но Божидар има такъв и е готов, въпреки че дълго време не се бори", каза Щерев.
При жените ще се състезават Елица Янкова (48) и Тайбе Юсеин (63).
 Старши треньорът на националите в класически стил Братан Ценов ще разчита на Александър Костадинов (55), Емилиян Тодоров (66), Илиян Георгиев (74), Христо Маринов (84) и Иван Иванов (120).
 "Момчетата са добре подготвени и се чувстват отлично. Ще бъде трудно първоначално, но се надявам да ни помогнат домакинството и публиката в залата, за да вземем максималното от този турнир", каза Ценов.
 Технически делегат на турнира ще бъде Мишел Дюсон, генсек на Международната федерация по борба (ФИЛА). От световната централа пристига 11-членна делегация, начело с президента й Рафаел Мартинети.  Като гост на турнира пристига и "Йокодзуна" Асашорю, който след края на бляскавата си сумо кариера стана главен секретар на Монголската федерация по борба.
Входът за надпреварата ще бъде свободен, но с пропуски, които се раздават на касите на зала "Арена Армеец" и в билетния център на НДК. За първи път турнир у нас ще се проведе на 4 тепиха.

Фермери осъдиха БАБХ заради чумата

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 53

Ще се плаща за роуминг при "Брекзит" без сделка

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 53

Ако не даваш за входа, ще плащаш в общината

автор:Дума

visibility 437

/ брой: 53

Били сме с eдни гърди пред Сърбия за завода на "Фолксваген"

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 53

ЕС иска яснота около Брекзит

автор:Дума

visibility 5

Съдят "Туитър" за дискриминация

автор:Дума

visibility 15

Ердоган сипе закани след терора в Нова Зеландия

автор:Дума

visibility 53

Мей иска отлагане на Брекзит в писмо до Доналд Туск

автор:Дума

visibility 53

Наследство в ликвидация

автор:Велиана Христова

visibility 408

/ брой: 53

Време за губене

автор:Владимир Георгиев

visibility 248

/ брой: 53

Геополитиката на Мони Паси

visibility 483

/ брой: 53

Ах, колко "качествено" работи парламентът!

visibility 280

/ брой: 53