18 Ноември 2018неделя23:50 ч.

Волейболните шефове забиват пристрастно

/ брой: 61

автор:Бончо Кутев

visibility 2905

Решителният трети полуфинален плейоф в държавния шампионат при жените между вечните съперници Левски и ЦСКА беше отложен с 2 дни и вместо в неделя ще се състои днес. Отлагането обаче беше повече от скандално. Поводът за преместването на дерби мача беше, че зала "Сиконко" в столичния квартал "Люлин" е заета с други прояви. Отдавна общоизвестен факт е, че собственикът на съоръжението - фирма "Сиконко", който до неотдавна беше и основен спонсор на "сините" волейболисти, го предоставя под наем за други събития, включително и религиозни, с цел да закърпи бюджета си. Тези прояви неизменно водят до множество промени в официалния календар в шампионатите по волейбол за всички възрасти.
Отлагането на полуфиналния плейоф обаче беше в нарушение на всякакви правилници и регламенти. Доводите за тази констатация са много и различни:
* При направената промяна е нарушена процедурата по вземането на съгласие от ръководството на отбора гост, което е изискване в България не само в този спорт;
* Не е спазен срокът за уведомление на клубното ръководство на отбора гост. Ръководството на ВК ЦСКА е уведомено на 08.03.2012 г. в 16,30 ч. - ден преди втория плейофен мач, и това не дава обективна възможност за своевременна реакция.
Блъф се оказа твърдението, че залата на отбора домакин е заета с религиозно мероприятие. Цяла България видя по телевизията, че по времето, когато уж трябваше да има проповед, в залата мъжкият отбор на Левски Волей имаше тренировка.
Сбирката на "Свидетелите на Йехова" приключи в 17,15 ч. След това в спортното съоръжение "Сиконко" влязоха чистачките и представителите на медиите се убедиха, че няма никакъв проблем да се изиграе третият мач от 18 ч. По същото време започна и другият полуфинал в Пловдив между Марица и Спартак.
В София поне има достатъчно зали, в които да се проведе мачът. Съгласно правилника осигуряването на зала за мача е задължение на отбора домакин. В предаването по телевизията изтъкнаха, че реалната причина за отлагането е контузията на титулярната разпределителка на Левски Волей Петя Бахарова. Така изпъкна клубната пристрастност на ръководството на Националната волейболна лига и на федерацията, чийто президент инж. Данчо Лазаров е не само собственик на зала "Сиконко", но и доскоро президент на волейболния клуб Левски.
* Задължение на Националната волейболна лига е да предоставя равни условия на отборите финалисти, но с неоснователното отлагане по този начин единият финалист е с по-малък срок за почивка и подготовка. Това решение на НВЛ доказва за сетен път, че субективният фактор е основен критерий в дейността на управата й с явна демонстрация на клубна пристрастност.

Утре става ясна съдбата на коалицията

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 224

Предстоящо

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 224

2000 униформени бяха на пост

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 224

За Цветанов оставката на Симеонов заздравявала властта

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 224

България е в топ 5 на страните с най-висока инфлация в ЕС

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 224

Пускат в продажба е-винетките от 17 декември

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 224

Борисов иска 20% от гръцкия терминал за газ

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 224

Въглища и дърва вече с опаковки и етикети

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 224

Лавров: Газ през България само с гаранции от ЕС

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 224

Шрьодер иска нови съюзници на Берлин

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 224

Кратки новини

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 224

Чехите протестират срещу премиера Бабиш

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 224

И докога ще продължава това чудо?

автор:Петра Ташева

visibility 62

/ брой: 224

Думи за Велко Вълканов

автор:Методи Георгиев

visibility 95

/ брой: 224

Пациентите мрат, министърът вика: По стандарт е!

автор:Аида Паникян

visibility 134

/ брой: 224

С бюджет 2019 кабинетът нарушава Конституцията

автор:Велиана Христова

visibility 63

/ брой: 224