10 Декември 2018понеделник18:34 ч.

Въпреки всичко!

/ брой: 41

автор:Божидар Томов

visibility 2344

    Поканиха ме да участвам в една анкета. Те сега ме канят редовно на разни такива неща. Да си купя кухненски комбайн, примерно, или комбайн, дето с него се жъне и вършее. Да ме питат кое е най-важното събитие за годината? А за столетието? Че и за хилядолетието?
Животът е пълен с важни събития. Едни - за човечеството, примерно, други за държавата ни, трети - за мене лично. Понякога при определянето им възникват противоречия. Аз например имам противоречия с държавата, защото ми плаща по-малко, отколкото искам да получавам. И повечето от моите познати имат това противоречие. И с човечеството имам противоречия. Затоплял се бил климатът. Ами - няма лошо, значи ще плащам по-малко за парно. Човечеството обаче като е писнало - ау, на ескимосите им се размразили фризерите! А на мене като ми се размрази фризерът, това изобщо не се разбира, защото в него нищо няма. Парников, викат, ефект. Каквито зеленчуци ям, са все от някакъв парник, така че с ефекти нека не ме плашат.
За последната година, нека кажа, съм и мъж на годината. Според жена ми. Защото тя друг мъж си няма. Или поне така казва. Част от мъжете емигрирали, другите станали гейове, трети отричали мъжествеността си, защото от някакъв пенсионен фонд им обещават компенсации за непоправима инвалидност.
    Аз наистина се чудя кое е най-важното събитие на последната година, на последното десетилетие, на последното хилядолетие. Малко неща си спомням, в които по едно стечение на обстоятелствата съм се забърквал. От Френската революция, странно, си спомням повече неща, отколкото за Априлския пленум. Хем не съм живял кой знае колко във Франция, особено по времето на Мария Антоанета, а у нас по времето на Априлския пленум и после - през цялото време. Това е доста дълъг период. Особено като се има предвид колко човешкият живот не е дълъг. Даже е прекалено кратък, за да се случат през него разни важни събития.
    Най-важното събитие за мен през последните години, месеци и дни е това, че още ме има. Въпреки всичко. Така и им отговорих на анкетьорите!

Пожарникарите негодуват срещу орязан бюджет

автор:Дума

visibility 39

Майките на деца с увреждания са "Човек на годината 2018"

автор:Дума

visibility 53

ГЕРБ властват, не управляват

автор:Дума

visibility 339

Символично погребаха българското пчеларство пред МЗХГ

автор:Дума

visibility 86

В идните 25 г. няма да стигнем средните европейски доходи

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 239

Икономическият растеж се забави до 3,1%

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 239

С 9% поскъпнаха доматите само за седмица

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 239

Мей с извънредно изявление за Брекзит

автор:Дума

visibility 143

Лондон може едностранно да отмени Брекзит, реши съдът

автор:Дума

visibility 131

Последните думи на Хашоги: "Не мога да дишам"

автор:Дума

visibility 175

След погромите:Франция очаква реформите на Макрон

автор:Дума

visibility 139

Никога повече!

автор:Велиана Христова

visibility 341

/ брой: 239

Рояль в кустах

автор:Георги Георгиев

visibility 402

/ брой: 239

Датата

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 239