19 Април 2019петък10:27 ч.

Въпреки всичко!

/ брой: 41

автор:Божидар Томов

visibility 2673

    Поканиха ме да участвам в една анкета. Те сега ме канят редовно на разни такива неща. Да си купя кухненски комбайн, примерно, или комбайн, дето с него се жъне и вършее. Да ме питат кое е най-важното събитие за годината? А за столетието? Че и за хилядолетието?
Животът е пълен с важни събития. Едни - за човечеството, примерно, други за държавата ни, трети - за мене лично. Понякога при определянето им възникват противоречия. Аз например имам противоречия с държавата, защото ми плаща по-малко, отколкото искам да получавам. И повечето от моите познати имат това противоречие. И с човечеството имам противоречия. Затоплял се бил климатът. Ами - няма лошо, значи ще плащам по-малко за парно. Човечеството обаче като е писнало - ау, на ескимосите им се размразили фризерите! А на мене като ми се размрази фризерът, това изобщо не се разбира, защото в него нищо няма. Парников, викат, ефект. Каквито зеленчуци ям, са все от някакъв парник, така че с ефекти нека не ме плашат.
За последната година, нека кажа, съм и мъж на годината. Според жена ми. Защото тя друг мъж си няма. Или поне така казва. Част от мъжете емигрирали, другите станали гейове, трети отричали мъжествеността си, защото от някакъв пенсионен фонд им обещават компенсации за непоправима инвалидност.
    Аз наистина се чудя кое е най-важното събитие на последната година, на последното десетилетие, на последното хилядолетие. Малко неща си спомням, в които по едно стечение на обстоятелствата съм се забърквал. От Френската революция, странно, си спомням повече неща, отколкото за Априлския пленум. Хем не съм живял кой знае колко във Франция, особено по времето на Мария Антоанета, а у нас по времето на Априлския пленум и после - през цялото време. Това е доста дълъг период. Особено като се има предвид колко човешкият живот не е дълъг. Даже е прекалено кратък, за да се случат през него разни важни събития.
    Най-важното събитие за мен през последните години, месеци и дни е това, че още ме има. Въпреки всичко. Така и им отговорих на анкетьорите!

Токът поскъпва най-малко с 3,5% от юли

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 76

Росен Желязков: На всички е ясно, че корупция в ДАИ има

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 76

Над 600 млн. евро срив на чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 76

Въвеждането на тол системата се отлага

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 76

Светна като крушка

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 76

България - държава или племе?

visibility 184

/ брой: 76

Докога, г-н премиер?

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 76

За хернията на управляващите

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ