21 Март 2019четвъртък12:48 ч.

1270 пазят дербито

Боби Михайлов се срещна с Дучето и Гугутката

/ брой: 173

автор:Владимир Николов

visibility 963

1270 полицаи ще охраняват вечното дерби между ЦСКА и Левски на националния стадион "Васил Левски" в неделя. 270 са охранителите на реда на самия стадион. Хиляда ще работят в прилежащата територия на стадиона, обяви главен инспектор Борислав Мойров. Мобилни полицейски групи ще пазят "сините" и "червени" ултраси до стадиона.
Мачът е от 21.00 ч. и затова от полицията са поискали работното време на метрото да бъде удължено до 0.30 часа на 2 август. Вратите на стадион "Васил Левски" ще бъдат отворени в 18.30 ч., а преди да се настанят на трибуните, привържениците ще бъдат проверявани два пъти за наличие на забранени вещи и предмети.
В сектор "А" ще бъдат отворени 5 входа - 4 обикновени и един ВИП. В сектор "Б" ще има отворени 3 входа, във "В" - 4 и в "Г" също 3, както и един вход за журналисти.
Хореографиите на агитките на Левски и ЦСКА ще бъдат проверени от полицията в 14 часа в деня на мача. На входовете на всеки сектор ще бъдат раздадени списъци с имена и снимки на лица, които имат забрана да посещават спортни събития в страната. Осъдените за хулигански прояви фенове на Левски и ЦСКА са общо 20. Организирано пътуващите запалянковци на "червени" и "сини" от различни краища на България ще бъдат проверявани при влизането им в столицата.
Главен инспектор Борислав Мойров и инспектор Тони Тодоров призоваха феновете на Левски да си купуват билети само за сектор Б, но уточниха, че не могат да накарат хората да бъдат зад вратата насила.
Президентът на БФС Борислав Михайлов се срещна с председателите на фенклубовете на ЦСКА и Левски Димитър Ангелов - Дучето и Владимир Владимиров - Гугутката. "Обсъдихме не само конкретния мач, но и поведението на феновете през целия предстоящ сезон. Изразих надежда, че този сезон ще се запомни с европейско държание на привържениците на двата отбора. Да правят шоу, да подкрепят отборите си, това е част от красотата и чара на футбола. Но да няма агресия и обиди, от тях зависи стадионите в България да станат сигурни за всички любители на футбола. Аз се ангажирах да им помагам с каквото мога за пълноценна комуникация с представителите на полицията", коментира Боби Михайлов.

Пак отлагат срока за концесията на летището

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 55

5000 таксита на протест срещу чужда компания

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 55

Появи се и трети кандидат за бизнеса на ЧЕЗ в България

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 55

"Росатом" готова да строи АЕЦ "Белене" само с печалба

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 55

Гигантска експлозия в химически завод в Китай

автор:Дума

visibility 0

US-бомбардировач прелетя край Русия

автор:Дума

visibility 40

Нова Зеландия забрани полуавтоматичните оръжия

автор:Дума

visibility 96

Лидерите на ЕС решават днес дали да отложат Брекзит

автор:Дума

visibility 98

Страховитата система на забавачките

автор:Деси Велева

visibility 182

/ брой: 55

Не е за вярване - днес цензурират и цар Борис III

автор:Христо Георгиев

visibility 474

/ брой: 55

Събудете се, политици!

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 55