23 Март 2019събота21:49 ч.

ЗА КРАСИВОТО И ПРАВИЛНО ХРАНЕНЕ

/ брой: 11

автор:Божидар Томов

visibility 2734

В живота от всичко най-важно е красивото и правилно хранене. Докато пиете бира примерно, в никакъв случай не бива да ядете вафла или да замезвате с шоколадови бонбони. Шоколадовите бонбони не ви ги препоръчвам като добавка и към ракията. Някои от вас ще кажат, че това се разбира от само себе си, но има и такива, които ще възкликнат: "Така ли?". Да, така, ще отговоря аз. Защото през дългия си живот съм виждал какво ли не. Виждал съм хора да пият шампанско и да се тъпчат с варени картофи. И после да обясняват, че видите ли, гладни били, а друго освен картофи нямало подръка. Или - пие някакъв тип коняк и ръфа пържола. Не му били стигали парите за черен хайвер, обяснява. Ами че конякът не се придружава и с черен хайвер, ако е за въпрос, и това показва, че типът не е толкова беден, колкото неграмотен. Такъв говори с пълна уста, размахва вилицата и я мести от едната си ръка в другата, когато реже парченце от пържолата и после, когато пъха парченцето в устата си. И какво ти парченце?  Направо половината пържола тика вътре в пастта си. Или мастика със зелена салата! Лош вкус и  хранително невежество. Често срещано впрочем. Няма ли за тебе, човече, тънко нарязано пушено или мариновано рибно филенце, от каквато и да е рибка дори, според кесията ти?... 
Не бива да се мисли, че съм враг на вафлите, бонбоните, варените картофи, пържолите и зелената салата. Напротив! Искрен техен приятел съм, но знам, че тези продукти трябва да се употребяват с мярка.
Има ястия, които не знам с каква напитка трябва да се консумират. Когато ми се приядат такива ястия, поемам вода в неограничени количества и след като утоля глада си, подбирам любима напитка. Това за мен не е трудно, защото повечето напитки са ми любими. Забелязал съм, че след храна вървят всякакви напитки, а и преди храна също. Но по време на хранене трябва да се внимава! По-добре не яж, ако не си уверен в познанията си. Така не само ще живееш по-здравословно, но непременно ще направиш и по-добро впечатление на околните. А понякога това е важно.   
 

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1246

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 372

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 418

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 217

/ брой: 56