28 Май 2020четвъртък11:55 ч.

Над 40% от българите пазаруват втора употреба

/ брой: 225

автор:Дума

visibility 45

Близо 41 процента от българите пазаруват от магазини за стоки втора употреба. Това сочат данните от проучване на "Галъп" по поръчка на в."Класа". Според социолозите все повече българи са принудени да търсят по-евтини алтернативи за снабдяване с дрехи и други стоки от първа необходимост. Моловете и марковите магазини са на непосилни цени и затова големият наплив вече е в търговията "втора употреба".
Редовните посетители на магазините за стоки втора употреба са 17 процента, като 4 на сто от българите дори заявяват, че това е единственият тип магазини, от които правят покупки. Най-редовните клиенти на тези магазини са жените, българите между 26-55-годишна възраст, безработните и работещите на държавна работа.
43 на сто от запитаните никога не са посещавали такъв вид магазини. Други 15% пък са купували употребявани стоки само един-два пъти.
Според проучването не само хора с ниски доходи се насочват към втората употреба. Близо 30 процента от българите с доходи на средно равнище също отговарят, че посещават такива магазини от време на време или по-често.
За българите пазаруването на употребявани стоки не е срамно занимание за мизерстващи, коментират от "Галъп". Всъщност немалка част от българите възприемат магазините "втора употреба" не просто като значително по-евтин вариант, а и като място, предлагащо стоки с качество, неотстъпващо от това в стандартните магазини. 51% от участвалите в проучването споделят нагласата, че сред стоките втора ръка се намират дори по-добри неща, отколкото в магазините за нови стоки. На това мнение са и 30% от българите с личен месечен доход над 700 лв.

 

Стефан Бурджев: БСП има план за Северозапада

автор:Дума

visibility 14

СОС гласува промени в бюджета на София

автор:Дума

visibility 99

„Нисан“ закрива най-големия си завод в Европа

автор:Дума

visibility 0

Забраняват ГМО в детските храни

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 99

18,5% от фирмите са съкратили хора през април

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 99

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 610

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 255

/ брой: 99

Българите от Болград и ленивата държава

автор:Мирослав Попов

visibility 244

/ брой: 99

Датата

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ