14 Декември 2018петък15:35 ч.

Социалистите атакуваха Нанков за липсата на морал

/ брой: 197

автор:Юлия Кулинска

visibility 460

Социалистите обвиниха вчера Николай Нанков в липсата на морал и на политическа отговорност. Това стана при дебатите по оставката му като депутат, преди да бъде назначен за зам.-министър в МРРБ. Припомняме, че Нанков подаде оставка като регионален министър заради зверската катастрофа край Своге. Как това действие отговаря на поетата политическа и морална отговорност заради смъртта на 20 души при пътния инцидент заради лошата инфраструктура, попита от трибуната на НС зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Драгомир Стойнев. Политически лоялният депутат Нанков обаче подава оставка, за да се върне на същото място, но като зам.-министър с ресор, разпределящ милиарди за инфраструктурно строителство, възмути се социалистът.
Според БСП зад поведението на Нанков стои брутално и безсрамно лицемерие, гавра с морала и една желязна машина за много пари и власт, разпределяни под формата на инфраструктурни проекти. "Г-н Нанков, вие в крайна сметка морален ли сте, или сте лоялен? Стоящите на банките в дясната част на залата депутати кой ви избра, народът или ГЕРБ? Как ще погледнете народа в очите след маньовъра с оставката?", обърна се към мнозинството Стойнев. Той беше категоричен, че с избора на Нанков управляващите демонстрират псевдоморал, правят псевдополитика и превръщат България в псевдодържава. Нито корупцията обаче е псевдо, нито бедността, нито провалената здравна система, възмути се Стойнев.
Колегата му Георги Свиленски припомни, че преди няколко месеца НС е гласувал оставката на гербаджията Делян Добрев. "Вие не го освободихте с мотив за експертните му качества. Нанков по-слаб експерт ли е от Добрев, че искате сега да го освободите?", попита той. Антон Кутев се възмути, че уж заради политическата отговорност трима министри подадоха оставки. Един от тях обаче веднага стана шеф на банка, а вторият - зам.-министър. Главният секретар на МВР, който също би трябвало да поеме отговорност за инцидент, пък стана вътрешен министър. Това е отговорност в най-вулгарния мафиотски тип, възмути се Кутев.
От ГЕРБ обаче застанаха твърдо зад "професионалиста" Нанков. Когато един министър е успял да направи политики, които да стигнат до всички българи, да говорите по този начин е несериозно, оправда се председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
По-късно Ненков беше назначен за зам.-министър на МРРБ на мястото на Малина Крумова. Тя пък стана съветник към политическия кабинет на Бойко Борисов.


 

ВСС даде Лозан Панов на Инспектората

автор:Дума

visibility 27

"Малки призми" сменят "рибните перки" по "Графа"

автор:Дума

visibility 38

Валери Симеонов е номиниран за "Човек на годината"

автор:Дума

visibility 189

Окей, да не е Детска, но Правителствена ме дразни

автор:Дума

visibility 149

Месото и хлябът поскъпват след Нова година

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 243

Кутия цигари поглъща 17% от дневния доход на българина

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 243

ЕЦБ спира да изкупува дългове

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 243

Косово ще прави армия

автор:Дума

visibility 3

ЕС удължи санкциите срещу Русия

автор:Дума

visibility 23

Евролидерите отрязаха Мей за нови преговори

автор:Дума

visibility 102

Гафа за "Графа" и покрусеният Крусев

автор:Деси Велева

visibility 384

/ брой: 243

Независимият зависим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 236

/ брой: 243

Да почетем ястребинчетата заедно!

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 243

Как могат да се убиват деца в една европейска държава?

visibility 335

/ брой: 243