26 Март 2019вторник13:19 ч.

Президентът още чака МС да съгласува освобождаването на Маринов

/ брой: 181

автор:Ростислава Иванова

visibility 437

Президентът Румен Радев няма да подпише указа за освобождаването от длъжност на главния секретар на МВР Младен Маринов, докато Министерският съвет не съгласува искането си с него. Това стана ясно от коментара на държавния глава пред журналисти вчера след откриването на новата учебна година на Националната гимназия по древни езици в столицата.
Радев посочи, че в нормативните документи има ясни изисквания относно стартиране на процедурата по освобождаване. Той се е допитал за казуса с Маринов до президентския секретар по правните въпроси проф. Емилия Друмева.
Президентът отказа да отговори на въпроса какво е мнението му за избора на Младен Маринов за вътрешен министър. "Аз имам ангажимент единствено към неговото освобождаване от позицията главен секретар на МВР. След всички проблеми и провали в МВР премиерът преценява дали това е най-удачният избор за министър. Негово е решението, негова е отговорността", заяви държавният глава.
Междувременно от президентството съобщиха вчера, че Румен Радев ще отсъства два дни от страната, тъй като в понеделник заминава на двудневно посещение в Румъния. Ако до сряда вечерта на "Дондуков" 2 постъпи искането от МС за Маринов, президентът ще го подпише и в четвъртък Народното събрание ще може да гласува рокадите в кабинета.
 

Ново мащабно прекъсване на тока във Венецуела

автор:Дума

visibility 285

Искат да направят "Св. София" джамия

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 58

Докладът на Мълър: Няма сговор на Тръмп с Москва

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 58

Докато не настъпи вечен мир на Земята

автор:Константин Иванов

visibility 206

/ брой: 58

Организиран хаос в поземлената реформа

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 58

Столица на културата ли? Такъв кич няма и в Африка

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 58