10 Декември 2018понеделник14:00 ч.

Проект "Визия за България"

БСП в Разлог:

Да правим политика за десетилетия, а не за един мандат

/ брой: 179

автор:Дума

visibility 401

Искаме заедно да обсъдим какво трябва да се случи в страната ни в бъдеще. Не в следващия мандат, а в следващите 10 години. Това бе посланието на народните представители от БСП, които се срещнаха с граждани от Разлог миналата вечер. На представянето на "Визия за България" в града бяха депутатите Таско Ерменков, Кристина Сидорова и Виолета Желева.
Днес държавата се руши и имаме все по-малко контрол в основните сектори - икономика, образование, здравеопазване, заяви Ерменков.
От своя страна Кристина Сидорова обърна внимание на изконните ценности, към които трябва да се върнем, за да запазим достойно родината - родолюбие, българщина, запазване на българското. 
Именно тази цел си поставят социалистите във "Визия за България" - изграждането на достойно и съвременно образование, грамотни и мотивирани ученици, възпитавани в любов към родината и запазване на българските ценности. Най-важното е днес да кажем, че образованието трябва да е държавен приоритет и обект на изключителен контрол. Трябва да спрем и пренаписването на историята, подчерта Сидорова.

Като друг основен приоритет в документа тя посочи борбата с корупцията, която е обхванала цялото общество. Не се страхувайте да ни давате сигнали. Като зам.-председател на комисията за борба с корупцията, поемам ангажимент да ги входирам и да бъдат придвижени, призова участниците в срещата Кристина Сидорова.
България трябва отново да стане социална държава, бе мнението на Виолета Желева. 
Младите семейства не чувстват подкрепата на държавата и не могат да отглеждат спокойно децата си в България, добави народният представител. Според нея трябва да има стимулиране на работещите родители с данъчни облекчения за всяко дете, безплатни детски ясли и градини, намаляване на ДДС за детските храни. По въпроса за възрастните хора тя каза, че Визията предвижда преизчисляване и актуализация на пенсиите, както и закон за тези хора.

В идните 25 г. няма да стигнем средните европейски доходи

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 239

Икономическият растеж се забави до 3,1%

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 239

С 9% поскъпнаха доматите само за седмица

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 239

Русия разглежда възможността да включи Гърция в "Турски поток"

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 239

Лондон може едностранно да отмени Брекзит, реши съдът

автор:Дума

visibility 29

Последните думи на Хашоги: "Не мога да дишам"

автор:Дума

visibility 128

След погромите:Франция очаква реформите на Макрон

автор:Дума

visibility 96

Европа се тресе от неравенства

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 239

Никога повече!

автор:Велиана Христова

visibility 282

/ брой: 239

Рояль в кустах

автор:Георги Георгиев

visibility 331

/ брой: 239

Датата

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 239