19 Април 2019петък10:24 ч.

Проект "Визия за България"

БСП в Разлог:

Да правим политика за десетилетия, а не за един мандат

/ брой: 179

автор:Дума

visibility 701

Искаме заедно да обсъдим какво трябва да се случи в страната ни в бъдеще. Не в следващия мандат, а в следващите 10 години. Това бе посланието на народните представители от БСП, които се срещнаха с граждани от Разлог миналата вечер. На представянето на "Визия за България" в града бяха депутатите Таско Ерменков, Кристина Сидорова и Виолета Желева.
Днес държавата се руши и имаме все по-малко контрол в основните сектори - икономика, образование, здравеопазване, заяви Ерменков.
От своя страна Кристина Сидорова обърна внимание на изконните ценности, към които трябва да се върнем, за да запазим достойно родината - родолюбие, българщина, запазване на българското. 
Именно тази цел си поставят социалистите във "Визия за България" - изграждането на достойно и съвременно образование, грамотни и мотивирани ученици, възпитавани в любов към родината и запазване на българските ценности. Най-важното е днес да кажем, че образованието трябва да е държавен приоритет и обект на изключителен контрол. Трябва да спрем и пренаписването на историята, подчерта Сидорова.

Като друг основен приоритет в документа тя посочи борбата с корупцията, която е обхванала цялото общество. Не се страхувайте да ни давате сигнали. Като зам.-председател на комисията за борба с корупцията, поемам ангажимент да ги входирам и да бъдат придвижени, призова участниците в срещата Кристина Сидорова.
България трябва отново да стане социална държава, бе мнението на Виолета Желева. 
Младите семейства не чувстват подкрепата на държавата и не могат да отглеждат спокойно децата си в България, добави народният представител. Според нея трябва да има стимулиране на работещите родители с данъчни облекчения за всяко дете, безплатни детски ясли и градини, намаляване на ДДС за детските храни. По въпроса за възрастните хора тя каза, че Визията предвижда преизчисляване и актуализация на пенсиите, както и закон за тези хора.

Токът поскъпва най-малко с 3,5% от юли

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 76

Росен Желязков: На всички е ясно, че корупция в ДАИ има

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 76

Над 600 млн. евро срив на чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 76

Въвеждането на тол системата се отлага

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 76

Светна като крушка

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 76

България - държава или племе?

visibility 184

/ брой: 76

Докога, г-н премиер?

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 76

За хернията на управляващите

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ