19 Март 2019вторник18:01 ч.

Боширов и Петров били туристи

/ брой: 179

автор:Дума

visibility 530

Александър Петров и Руслан Боширов обявиха в интервю за руската държавна англоезична телевизия RT, че това са техните истински имена и че двамата са ходили като туристи в английския град Солсбъри през март, когато беше извършено нападението срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.
Те потвърждават, че те са заснетите на снимките, разпространени от британските власти, но отричат да са агенти от руските специални служби и че имат нещо общо с отравянето на Скрипал.
Те били ходили в Солсбъри по съвет на приятел и останали там само в рамките на един час. Сега обаче се страхували да излязат извън Русия заради европейската заповед за арест и издадената Червена бюлетина от Интерпол за техния арест, издадени по искане на Великобритания.
"Ние пристигнахме в Солсбъри на 3 март... Разбира се, ние ходихме там, за да видим Стоунхендж, Стария Сарум, но не можахме да го направим, защото имаше киша навсякъде. Градът беше покрит от тази киша. Намокрихме се, качихме се на най-близкия влак и се върнахме в Лондон... Не останахме повече от час в Солсбъри", твърдят двамата.
На следващия ден обаче - 4 март (когато беше извършено нападението) - те се върнали в Солсбъри, защото в Лондон всичко се било разтопило и времето било много хубаво. "Отидохме там отново, за да видим Стария Сарум и катедралата, като решихме да го свършим на 4 март", посочи Петров, но отрича да са носили новичок със себе си.  
Руският президент Владимир Путин не е разговарял с Петров и Боширов, уточни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, добавяйки, че руските власти не са предприели никакви действия срещу двамата.

Фермери осъдиха БАБХ заради чумата

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 53

Ще се плаща за роуминг при "Брекзит" без сделка

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 53

Ако не даваш за входа, ще плащаш в общината

автор:Дума

visibility 442

/ брой: 53

Били сме с eдни гърди пред Сърбия за завода на "Фолксваген"

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 53

ЕС иска яснота около Брекзит

автор:Дума

visibility 23

Съдят "Туитър" за дискриминация

автор:Дума

visibility 26

Ердоган сипе закани след терора в Нова Зеландия

автор:Дума

visibility 62

Мей иска отлагане на Брекзит в писмо до Доналд Туск

автор:Дума

visibility 58

Наследство в ликвидация

автор:Велиана Христова

visibility 412

/ брой: 53

Време за губене

автор:Владимир Георгиев

visibility 253

/ брой: 53

Геополитиката на Мони Паси

visibility 491

/ брой: 53

Ах, колко "качествено" работи парламентът!

visibility 283

/ брой: 53