24 Март 2019неделя18:40 ч.

"Остров за двама" спечели конкурса за любовна лирика "Горчиво вино"

/ брой: 179

автор:Дума

visibility 781

В рамките на културната програма на провеждащата се в момента Алея на книгата в София, в пешеходната част на бул. "Витоша", бяха връчени наградите на Петия национален конкурс за любовна лирика "Горчиво вино". Председателят на журито - литературният критик и издател Пламен Тотев, връчи първа награда (диплом и договор за издаване на книга) на Димитър Христов за стихотворението "Остров за двама". Втора награда си поделиха Паун Гашев от Петрич за "Божието наказание" и младият Даниел Тунев от София за "Живеем сякаш нещо оцелява". Трета награда получиха Виктория Катранова за "Остани по душа" и Деница Ангелова от с. Хърлец, обл. Враца, за "Горчи ми само". Конкурсът е организиран от НЧ "Братя Миладинови-1914" в Петрич, родния град на Евтим Евтимов, а в същото читалище поетът работи като секретар в младите си години.
Популярни поети се включиха в литературното четене в памет на Евтим Евтимов. Маргарита Петкова бе аплодирана за своите "Писмени показания на Червената шапчица". Добромир Банев прочете ново стихотворение, посветено на  Евтимов. Също посветена на големия поет творба рецитира близкият му приятел и събрат по перо Матей Шопкин. Стихотворение от изящната си книга "Пясъчна роза" представи Катя Кремзер.
Пламен Тотев обяви и започването на тазгодишното издание на Международния конкурс "Лирични гласове", създаден от Романьола Мирославова, спътница в живота и творчеството на Евтим Евтимов.

Снимка Стефан Тотев

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1474

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 434

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 470

/ брой: 56