23 Март 2019събота09:48 ч.

Евгения Живкова пуска "Фантазия"

Високите технологии и комбинирането на различни материи придават модерен и свеж вид на дрехите в новата колекция на известната дизайнерка

/ брой: 179

автор:Дума

visibility 503

Новите предложения на модна къща "Жени стил" с дизайнер Евгения Живкова са обединени с името "Фантазия". Лице на колекцията, която ще бъде представена пред отбрана публика, приятели и почитатели, е Андреа Стефанова. Стилът на облеклата през есента и зимата на 2018-2019 г. елиминира границите между фантазия, функционалност и прагматизъм. Високите технологии, използвани при платовете, и комбинирането на различни материи, придават на дрехите модерен и свеж вид.
Евгения Живкова залага на вълна, кожа, копринено кадифе, копринена тафта, дантела, трико, букле. Десените включват туид, пепит, рибена кост, каре, жакардови материи с релефни цветя. Доминиращи са цветовете черно, сиво, кардиналско червено, розово, зелено. Колекцията се състои от 50 облекла, разпределени в 5 теми.
Военноуниформените елементи са разпознаваеми в една от тях. Разработени са по нов интересен начин - сака и якета с високо закопчаване, двуредни сака и дълги палта се комбинират с къси и класически панталони, с удължени поли и рокли,
Заради съчетаването на кожа с три различни десена на туид, облеклата изглеждат ефектни и различни. Минимализмът също е представен в колекцията чрез чистите и изправени линии на дрехите. Но новите елементи, които се виждат, им придават леко драматичен вид.
Палта с прав и с леко разкроен силует се съчетават с елегантни рокли, поли и панталони. Комбинирането на туники с поли и панталони придава младежки и екстравагантен вид на дрехите. Като допълнение са използвани пера и красиви бродерии на цветя. Дължините на роклите и полите са над коляното. Панталоните са леко разкроени, като някои модели са над глезените.
За официалните поводи дамите може да облекат костюми с поли и панталони, къси и дълги рокли, изработени в съчетание на различни лъскави и матови материи като кадифе, тафта, дантела и шифон. За вечерните облекла са характерни бродериите от мъниста и пайети.

Лице на колекцията е по-малката дъщеря на известната дизайнерка - Андреа Стефанова
Снимка Алекс Манчев

Мей и европейците - отсрочка по милост

автор:Дума

visibility 2

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 395

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1037

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 336

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 368

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 198

/ брой: 56