16 Ноември 2018петък10:45 ч.

Трима души са задържани с половин милион на Арабаджиеви

/ брой: 178

автор:Ростислава Иванова

visibility 173

В рамките на разследването по досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари, по което бяха обвинени членове на фамилия Арабаджиеви и техни служители, са иззети още половин милион лева. Това съобщиха вчера от прокуратурата, а малко по-късно го потвърди пред журналисти в парламента и главният прокурор Сотир Цацаров. Парите са открити при спецакция на 11 септември при проверка на автомобил в Бургас. По случая незабавно е уведомена Специализираната прокуратура.
Банкнотите били в хартиени пликове, носени от двама от пътуващите в колата. Установено е, че едно от лицата, у което са намерени над 298 000 лв., изтеглени от банка, е пряко свързано с управлението на едно от инкриминираните дружества по досъдебно производство - захарния завод "Кристал" в Пловдив. В друго лице е намерена и иззета сумата от 200 000 лв. Задържани за 24 часа са трите лица в автомобила, който е иззет.
Припомняме, че в края на август при акцията на прокуратурата в хотелите на Ветко Арабаджиев "Маринела" в София и "Марица" в Пловдив бяха открити и иззети над 10 млн. лв. в брой, скрити в кутии, касети и др. От прокуратурата обявиха, че е разкрита организирана престъпна група за усвояване на ДДС, включително от фиктивни сделки на захарния завод в Пловдив. Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела са обявени за общодържавно издирване, а най-малкият им син Вълчо е обвинен за пране на пари и след като беше пуснат временно от ареста, преди ден бе задържан отново.
В петък трябва да бъдат назначени двете основни експертизи - от асфалтовите проби и качеството на мантинелите, на фаталния участък на пътя край Своге, на който загинаха 17 души при автобусна катастрофа, каза още Цацаров. Асфалтът ще бъде изследван в австрийска лаборатория, а оценката на качеството на мантинелите ще бъде възложена на Института по металознание към БАН.
Той отказа да коментира слуховете, че след края на мандата си ще стане съдия в Конституционния съд. "Имам живот и след мандата", отговори Цацаров.

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 223

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 223

Лидери от ЕС изразиха задоволство

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 223

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 277

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 538

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 141

/ брой: 223

Датата

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 223