20 Ноември 2018вторник20:47 ч.

Оставките и новите министри ще се гласуват в парламента без дебат

/ брой: 178

автор:Ростислава Иванова

visibility 131

Трите оставки и номинираните от ГЕРБ за нови министри ще бъдат гласувани днес от парламента, но без дебат. Това стана ясно вчера при гласуването в пленарна зала на седмичния дневен ред на Народното събрание, сред които двете точки липсваха. Това бе забелязано от парламентарната левица, която вчера присъства в пълен състав в очакване на важния дебат. На въпрос на депутатите от БСП каква е причината, шефката на НС Цвета Караянчева отговори, че предложението на Министерския съвет още не е постъпило в деловодството на НС.
"В дневния ред не присъстват промените в състава на правителството. Съвсем нормално е да започнем работа с една от най-важните точки", заяви от трибуната вчера зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев. "Колко коалиционни съвета трябва да се проведат, за да стане ясно дали ще има промени в МС или не? Забавянето е странно. То не бяха сини каски, зелени каски", иронизира социалистът управляващата коалиция и попита "дали, случайно премиерът Бойко Борисов не е размислил".
"Няма да избягате от дебата, защото ние сме готови за него", предупреди депутатът от БСП и настоя точките да бъдат добавени, за да не се налагат всеки ден промени в дневния ред.
Два часа по-късно стана ясно, че предложението на МС за оставките най-сетне е постъпило в парламента и ще влезе като точка втора в пленарна зала в четвъртък.
Припомняме, че миналата седмица лидерът на социалистите Корнелия Нинова обяви, че депутатите от БСП вече няма да идват на работа, а ще бъдат сред народа, защото този парламент и правителство са изчерпани. Тя уточни, че левицата ще бъде представлявана в пленарна зала само от 20 народни представители. Премиерът Бойко Борисов пък поиска оставките заради трагедията край Своге на Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев, а за постовете им номинира депутатката от ГЕРБ Петя Аврамова, зам.-икономическия министър Александър Манолев и главния секретар на МВР Младен Маринов.

Над 2 г. се бави ремонтът на мотрисите "Сименс"

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 226

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 18

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 18

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 22

/ брой: 226