25 Март 2019понеделник14:51 ч.

Оставките и новите министри ще се гласуват в парламента без дебат

/ брой: 178

автор:Ростислава Иванова

visibility 320

Трите оставки и номинираните от ГЕРБ за нови министри ще бъдат гласувани днес от парламента, но без дебат. Това стана ясно вчера при гласуването в пленарна зала на седмичния дневен ред на Народното събрание, сред които двете точки липсваха. Това бе забелязано от парламентарната левица, която вчера присъства в пълен състав в очакване на важния дебат. На въпрос на депутатите от БСП каква е причината, шефката на НС Цвета Караянчева отговори, че предложението на Министерския съвет още не е постъпило в деловодството на НС.
"В дневния ред не присъстват промените в състава на правителството. Съвсем нормално е да започнем работа с една от най-важните точки", заяви от трибуната вчера зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев. "Колко коалиционни съвета трябва да се проведат, за да стане ясно дали ще има промени в МС или не? Забавянето е странно. То не бяха сини каски, зелени каски", иронизира социалистът управляващата коалиция и попита "дали, случайно премиерът Бойко Борисов не е размислил".
"Няма да избягате от дебата, защото ние сме готови за него", предупреди депутатът от БСП и настоя точките да бъдат добавени, за да не се налагат всеки ден промени в дневния ред.
Два часа по-късно стана ясно, че предложението на МС за оставките най-сетне е постъпило в парламента и ще влезе като точка втора в пленарна зала в четвъртък.
Припомняме, че миналата седмица лидерът на социалистите Корнелия Нинова обяви, че депутатите от БСП вече няма да идват на работа, а ще бъдат сред народа, защото този парламент и правителство са изчерпани. Тя уточни, че левицата ще бъде представлявана в пленарна зала само от 20 народни представители. Премиерът Бойко Борисов пък поиска оставките заради трагедията край Своге на Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев, а за постовете им номинира депутатката от ГЕРБ Петя Аврамова, зам.-икономическия министър Александър Манолев и главния секретар на МВР Младен Маринов.

Още фируги от властта се оказаха клиенти на "Артекс"

автор:Дума

visibility 109

И шефът на КПКОНПИ се уредил с евтини апартаменти

автор:Дума

visibility 263

Прокуратурата влезе в МВР-Благоевград

автор:Дума

visibility 62

"Еврохолд" е третият кандидат за активите на ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 148

Съдбата на пакета "Мобилност" се решава днес

автор:Дума

visibility 143

С 427 млн. евро намаляват чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 57

"Гражданска отговорност" е поскъпнала с 30% за година

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 57

Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия

автор:Дума

visibility 656

Почина Рафи Ейтан

автор:Дума

visibility 350

Мълър предаде доклада за Тръмп

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 57

Посегателство върху вечната корона на върха

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 57

Отпочва надпреварата за вузовете

автор:Велиана Христова

visibility 231

/ брой: 57

Всички сме за Одрин и Мармарис!

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 57