23 Март 2019събота09:48 ч.

Кабинетът даде 16 млн. лв. на МЗ, половината са за ремонти

/ брой: 178

автор:Дума

visibility 230

Правителството одобри допълнителни 16,1 млн. лв. по бюджета на МЗ за 2018 г. От тях на НЗОК ще бъдат предоставени 8 млн. лв. С тях ще бъдат платени за август-октомври разходи за ваксини за рак на маточната шийка и контрол и лечение на ротавирусните гастроентерити, както и дейности за здравно неосигурени (в това число комплексно диспансерно/амбулаторно наблюдение на пациенти с кожно-венерически и психиатрични заболявания и интензивно лечение), за здравно неосигурени жени, за разликата в потребителската такса на пенсионерите.
Другите 8,1 млн. лв. са за ремонти и/или закупуване на дълготрайни материални активи от болници с над 50% държавно участие в капитала.
Междувременно кабинетът даде съгласието си са бъде увеличен капиталът на УМБАЛ "Св. Екатерина" ЕАД. Парите ще бъдат използвани за осъществяване на инвестиционните намерения на болницата за създаване на възможности за прилагане на най-съвременни и ефективни методи и технологии за диагностика и лечение, обясняват от правителствената пресслужба.

Мей и европейците - отсрочка по милост

автор:Дума

visibility 2

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 395

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1037

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 336

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 368

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 198

/ брой: 56