24 Март 2019неделя01:41 ч.

Поредно село на бунт заради лош път

/ брой: 178

автор:Дума

visibility 139

Радневското село Маца стана поредното българско село, което излезе вчера на мирен протест заради лоши пътища. Шосето към селото е в изключително лошо състояние вече близо 12 години, а от 35 години не е правен ремонт.
Преди повече от осем години е започнал ремонт на отсечка от републиканската пътна мрежа в района на селото. Тогава асфалтът е бил изрязан и мантинелите премахнати. През 2009 г. обаче техниката внезапно е вдигната и ремонтът е спрян. Хората казват, че едва се разминават между огромните кратери и са прибегнали до употреба на инертни материали, за да запълнят сами дупките. От областното пътно управление в Стара Загора, заявиха, че до края на годината ще бъде извършен частичен ремонт на пътя. Цялостното му довършване и асфалтиране обаче ще бъде предвидено за следващата година, като пътната отсечка ще бъде включена в инвестиционната програма на Пътната агенция за бюджетно финансиране.
Кметът на селото Стоянка Желязкова бе категорична, че протестите ще продължат докато пътният участък не бъде асфалтиран. Затова днес от 6,30 часа хората отново бяха на пътя.


Хората от село Маца блокираха отсечка на 8 километра от ТЕЦ "Марица изток 2"
Снимка БГНЕС

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1246

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 372

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 418

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 217

/ брой: 56