24 Март 2019неделя03:49 ч.

"Апач" с предимство в полския конкурс

/ брой: 178

автор:Дума

visibility 429

"Боинг" обяви, че влиза в партньорство с полската компания Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ), за да повиши шансовете си за участие в полския конкурс за нов щурмови хеликоптер KRUK Attack Helicopter Program, съобщи сайтът flightglobal.com. За бъдещото партньорство е било съобщено по време на военното изложение MSPO 2018, провело се тези дни в Полша.
Програмата KRUK е предназначена да излъчи победител в конкурса за нов щурмови хеликоптер, който да замени морално остарелите Ми-24, съобщи warpost.ru. Претенденти са "Еърбъс" с "Тайгър", американската "Бел" с AH-1Z, Turkish Aerospace с T129, а също и "Боинг" с AH-64E "Апач". Полската армия има намерение да закупи общо 32 ударни вертолета, а замяната на Ми-24 трябва да започне от 2022 г.
Явно от "Боинг" смятат, че ако имат партньорски отношения с местна компания това ще доведе до положително становище на полското правителство, което насърчава локализацията на производството на военна техника в страната. Като бонус е предложена опция за интегриране в хеликоптера на полско оборудване и въоръжение. "Боинг" обещават освен това в бъдеще да увеличат производствените възможности и да интегрират PGZ във веригата за доставки на други клиенти.

Американски ударен вертолет "Апач"
Снимка flightglobal.com

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1246

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 372

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 418

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 217

/ брой: 56