24 Март 2019неделя03:50 ч.

Сидеров съзря заговор срещу премиера

/ брой: 176

автор:Ростислава Иванова

visibility 609

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заподозря заговор срещу премиера, в който участвали и негови приближени хора. Целта била дестабилизация на държавата и предсрочни избори. Сидеров обяви това вчера пред журналисти в Министерския съвет, преди коалиционния съвет на управляващите за рокадите в кабинета. "Аз започвам да подозирам, че има нещо като заговор срещу премиера и че в това участват хора, които са много близки до него. Достатъчно аналитично мислене имам, опитен и проницателен съм, за да ви кажа, че тук се готви нещо недобро", каза атакистът.
От думите му стана ясно, че сред съзаклятниците са близки до Борисов хора от ГЕРБ, а също и вицепремиерът Валери Симеонов, който заговорничел с бивши реформатори - "раданкъневци, атанасатанасовци, Иво Прокопиев, Николай Ненчев". Той обвини Симеонов, че с "действията си на ощипана мома и етюдите си" не работел за здравината на "Обединени патриоти" и управляващата коалиция и се оплака, че не намирал подкрепа за отстраняването на Симеонов от страна на ГЕРБ, премиера и ВМРО. Припомняме, че след трите поискани оставки лидерът на НФСБ обвини премиера в едноличен стил.
"Един вицепремиер да каже, че премиерът е диктатор и руши държавността и нито един министър от целия състав да не каже: "Не, това не е вярно", значи са съгласни. Тогава всичките 19 министри да си ходят. Значи са измъчвани от една диктатура и рушене на държавността", продължи Сидеров пламенната си защита за Борисов.
"Няма заговор срещу премиера Борисов", коментира малко след това зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и обясни, че силата на демокрацията е в различните мнения.

 

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1246

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 372

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 418

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 217

/ брой: 56