21 Ноември 2018сряда00:48 ч.

Прасета на гюме

/ брой: 176

автор:Мая Йовановска

visibility 447

Оградата, изградена да спира влизането на заразени животни от румънска територия, е в добро състояние, но има възможност за влизане на изплашени от ловци животни. За това признание на земеделския министър Румен Поржанов съобщи вчера БНР. Защо тогава в изграждането на съоръжението хвърлихте близо 3 млн. лв., а? Когато бяха публикувани първите снимки от оградата, се породиха съмнения за надеждността й, а социалните мрежи кипяха от коментари и въпроси дали тази тел е в състояние да спре 200-килограмово диво прасе.
По-късно подопечното на Порожанов ведомство разпространи информация, според която в Румъния имали практика на гонки на диви прасета и така се създавали възможности те да бягат в различни посоки, включително и към български територии. Думите на Порожанов вече бяха фризирани и според МЗХГ той е казал, че е имало един случай, в който диви прасета от Румъния са се насочили към България, но оградата е изпълнила функциите си и е успяла да спре нахлуването им. Въпреки че съоръжението показало устойчивост на набези от прасета, министърът щял да преговаря с румънските си колеги с искане гонките да бъдат прекратени. Ако това не станело, се обмисляло разполагането по границата на патрули, които да следят за преминаването на диви прасета. Значи хем оградата е надеждна, хем ще поставят патрули, които да ги ловят или директно да ги трепят! Потресаващо! Само трябва първо от Ловно-рибарския съюз да обучат патрулите как се лови подивяло прасе. Да плачем ли, да се смеем ли?
Въпреки тези комично-тъжни обяснения, министърът констатира: "Има значително подобрение на мерките за дезинфекция по граничните пунктове." А досега? И още: призовават хората, които гледат прасета, най-добре да ги изколят сега. Няма прасета, няма и африканска чума. Лутате се яко - и в приказките, и в действията, като диви прасета на гюме.

Над 2 г. се бави ремонтът на мотрисите "Сименс"

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 226

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 60

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 112

/ брой: 226