10 Декември 2018понеделник14:02 ч.

Парад на пешките

/ брой: 176

автор:Ростислава Иванова

visibility 571

Удобни "пешки" се подменят с други и в третия кабинет на Борисов. Без значение дали са квалифицирани и подходящи за поста. Важното е да са нови и изпълнителни, та хем тълпата да е доволна от кръвнината за 17-те живота край Своге, хем на "капитана" да се уйдиса с кадри - "наши момчета".
Трупалият 9 г. опит в транспортното министерство Московски стана безполезен за Борисов като министър заради семейната му трагедия. И без много да му мисли премиерът отстреля почернения баща, ама не заради министерските му гафове, а заради... "Своге". Вътрешният министър Радев две години не спря да плещи врели-некипели за намаляващата престъпност и ПТП-та на фона на нарастващи убийства, обири и смърт по пътищата. От глупотевините му се ядоса и Борисов, и отстреля и него... заради "Своге". Гербаджии и патриоти изкараха арсенал с аргументи в защита на Нанков, но...
Тези министри са невинни, обяви Борисов и гордо се похвали колко високо е оценена работата им. Какъв цинизъм! Невинни, полезни и морални! Въпреки това са наказани пак да търкат депутатските банки, поемайки политическата отговорност на премиер, който доведе държавата до разруха.
Отново хора с оскъден професионален и политически опит ще поемат ключови министерства. Регионалното, което управлява евромилиарди, се поверява на неизвестна депутатка от ГЕРБ, изпълнявала ролята на бутон за гласуване. Името й се завъртя около корупционен скандал в "Козлодуй". Зам. икономически министър сяда в стола на Московски. За главсека на МВР се носят слухове за мутренско минало. По негово време се случиха най-страшното битово убийство, отвличане за откуп и поредица поръчкови разстрели.
В най-добрия случай коефициентът на полезно действие от рокадите ще е нулев. Но целта на Борисов и управляващата "патриотична триада" е изпълнена. Ще оцелеят.

В идните 25 г. няма да стигнем средните европейски доходи

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 239

Икономическият растеж се забави до 3,1%

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 239

С 9% поскъпнаха доматите само за седмица

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 239

Русия разглежда възможността да включи Гърция в "Турски поток"

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 239

Лондон може едностранно да отмени Брекзит, реши съдът

автор:Дума

visibility 29

Последните думи на Хашоги: "Не мога да дишам"

автор:Дума

visibility 128

След погромите:Франция очаква реформите на Макрон

автор:Дума

visibility 96

Европа се тресе от неравенства

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 239

Никога повече!

автор:Велиана Христова

visibility 282

/ брой: 239

Рояль в кустах

автор:Георги Георгиев

visibility 331

/ брой: 239

Датата

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 239