15 Декември 2018събота19:19 ч.

Ради Василев сбъднал мечта

/ брой: 176

автор:Владимир Николов

visibility 366

Героят в мача Радослав Василев беше на седмото небе от щастие. Той се разписа за първи път в мъжкия национален отбор, но донесе ценната победа над Норвегия с 1:0.
"Този мач е сбъдната мечта за мен. Гледал съм толкова велики мачове на този стадион. Изключително радостен съм от успеха и от отбелязания гол. Това е пътят. Всяка победа вдъхновява допълнително. Изстрадахме победата с много тичане и себераздаване. Видяхме още миналия мач, че колективният дух ще ни трябва. С много воля и тактическа дисциплина успяхме да победим норвежците. Продължаваме да се трудим, за да радваме хората, а с победите трупаме и самочувствие", заяви нападателят.
"Реално надхитрихме Норвегия. Цяла седмица говорихме за битка, за това как момчетата трябва да се раздадат докрай. Тази победа е още по-сладка от успеха в Словения, защото бе още по-сърцата. Не мога да намеря точните думи, за да опиша начина, по който се държаха момчетата. Чисто футболно, а и физически отстъпвахме много на Норвегия, но понякога, да не кажа дори по-често, по-силният дух побеждава играчите, които имат по-високи качества", заяви селекционерът Петър Хубчев.
Капитанът Ивелин Попов пък изрази мнение, че сме ударили Норвегия с тяхното оръжие, с центриране от фланга. "Колективът го има, себераздаването също. Полека-лека започваме да си връщаме доверието у феновете. Нека не правим сметки, играем мач за мач. Всички футболисти се представиха добре. Връщаме това, което беше позабравено от феновете. Всеки импулс в такъв важен мач винаги помага. Победихме благодарение на феновете. Отдавна не сме стартирали с 6 т.", припомни Попето.
Другият герой в мача - вратарят Пламен Николов, скромно заяви, че не се смята за герой. "В нашия отбор няма герои. Стига с тези герои. Всички се бориха. Всички. Страхотна борба от целия отбор. Аз без тях нищо не мога да направя. Целта е, ако един сгреши, друг да поправя грешката. До края има още 4 мача, всичко може да се случи. Отборите са равностойни. Надяваме се колкото може повече хора да ни подкрепят. Всеки говори, че Лигата на нациите е още един шанс. Всъщност е доста трудно. Ние се борим и тук, а като започнат квалификациите, също и там. Дано, като свършат всички мачове, да сме се класирали. Целта ни е да играем здраво и компактно", заяви Пацо Тигъра.
 

Стотици почетоха паметта на шестте ястребинчета

автор:Дума

visibility 30

Президентът даде Бюджет 2019 на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 546

ВСС даде Лозан Панов на Инспектората

автор:Дума

visibility 346

"Малки призми" сменят "рибните перки" по "Графа"

автор:Дума

visibility 348

Швеция свали цената за Грипените

автор:Дума

visibility 210

Месото и хлябът поскъпват след Нова година

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 243

Кутия цигари поглъща 17% от дневния доход на българина

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 243

16 000 "жълти жилетки" отново заляха улиците на Франция

автор:Дума

visibility 2

Франция очаква нови погроми на "жълтите жилетки"

автор:Дума

visibility 122

Косово ще прави армия

автор:Дума

visibility 273

ЕС удължи санкциите срещу Русия

автор:Дума

visibility 274

Косово се разпада на две?

автор:Дума

visibility 267

Гафа за "Графа" и покрусеният Крусев

автор:Деси Велева

visibility 638

/ брой: 243

Независимият зависим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 438

/ брой: 243

Да почетем ястребинчетата заедно!

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 243