19 Декември 2018сряда08:49 ч.

Пак от най-бедните

/ брой: 172

автор:Мая Йовановска

visibility 597

Неведнъж сме чували от управляващите, че те, видите ли, данъци нямало да увеличават. Това най-често се декларира преди избори или при приемането на бюджета, а после нещата се оказват различни. Започват нормативни врътки и плащаме все повече и повече. За каквото ви дойде наум.
Оформено като грижа за природата и чистия въздух, по предложение на екоминистъра Нено Димов наскоро бе повишена екотаксата, която се плаща при внос на стари коли. Сега се оказва, че със същите мотиви неговият колега Владислав Горанов ни готви още една тесла. Чрез нова екокомпонента, която се вкарва при изчисляването на годишния данък за автомобилите, налогът за голяма част от хората ще се повиши с 50%. Драстичното увеличение се отнася конкретно за собствениците на автомобили над 20-годишна възраст.
Всеки знае, че заради бедността масово българите карат коли втора ръка. България има най-стария автопарк в Европа. Около 40 на сто от колите ни са на над 20 г. по изчисления на експертите. И при регистрирани 4-4,5 млн. автомобила, това означава, че около 1,6-1,8 млн. леки коли са над 20-годишни. С новия закон Горанов развързва ръцете на общините да събират по-висок данък от 1 млн. и 800 хил. собственици на автомобили.
През 2015 г., малко след местните избори, на среща Бащицата призова кметовете на областните градове да вдигат данъци и такси. Тази тема преди вота въобще не беше повдигната от Бойко Борисов. Друг е въпросът като какъв отправи той разпореждането си към кметовете, защото по закон изпълнителната власт няма право да се меси в политиката на местната. В началото на годината и Горанов призова кметовете, ако искат да имат повече приходи, да вдигат данъци. Вярно е, че много общини са закъсали, но властта пак ще изчегърта тези пари от най-бедните у нас.

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246