19 Март 2019вторник18:02 ч.

Скандалите между "Обединени патриоти" продължават с пълна сила

/ брой: 172

автор:Ростислава Иванова

visibility 348

Скандали в коалицията "Обединени патриоти" не липсваха и в първия работен ден на парламента вчера. Единствено тяхната ПГ не произнесе традиционното слово от трибуната при откриване на есенната сесия на Народното събрание, за да представи законодателните си инициативи през новия политически сезон. Оказа се, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който е председател и на ПГ на ОП, е напуснал сградата на парламента веднага след като се е регистрил. Депутати от трите патриотични формации коментираха пред ДУМА, че нямат идея защо Сидеров не е произнесъл реч и не знаели какво се случва. Според запознати на тръгване той заявил, че иска да избяга от клишетата.
Депутати от НФСБ и ВМРО допуснаха, че Сидеров им е обиден за декларацията на НФСБ в понеделник, в която поискаха промяна в модела на управление на ПГ. Имаше и критики към лидера на "Атака", че спира законопроектите им и не свиква коалиционни съвети.
Зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов за първи път отказа да коментира поведението на Сидеров, когото традиционно атакува. Имаме приоритети, групата е стабилна, лаконичен бе той. Секретарят на ПГ на ОП Борис Ячев пък бе категоричен: "Сидеров е председател на парламентарната група. Няма искане за неговата оставка от НФСБ. Идеята е за смяна на модела на функциониране и на управление на групата", обясни той. На въпрос за липсващата реч, Ячев отговори, че е имало готовност за такава, но вероятно е възникнал "технически проблем". Той изтъкна, че "Обединени патриоти" имат приоритети и че председателят на групата винаги можел да ги обяви дори и извън залата на НС.

Фермери осъдиха БАБХ заради чумата

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 53

Ще се плаща за роуминг при "Брекзит" без сделка

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 53

Ако не даваш за входа, ще плащаш в общината

автор:Дума

visibility 442

/ брой: 53

Били сме с eдни гърди пред Сърбия за завода на "Фолксваген"

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 53

ЕС иска яснота около Брекзит

автор:Дума

visibility 23

Съдят "Туитър" за дискриминация

автор:Дума

visibility 26

Ердоган сипе закани след терора в Нова Зеландия

автор:Дума

visibility 62

Мей иска отлагане на Брекзит в писмо до Доналд Туск

автор:Дума

visibility 58

Наследство в ликвидация

автор:Велиана Христова

visibility 412

/ брой: 53

Време за губене

автор:Владимир Георгиев

visibility 253

/ брой: 53

Геополитиката на Мони Паси

visibility 491

/ брой: 53

Ах, колко "качествено" работи парламентът!

visibility 283

/ брой: 53