19 Декември 2018сряда08:49 ч.

Плащаш или гориш

/ брой: 171

автор:Ина Михайлова

visibility 2430

Прокуратурата върши чудеса от храброст с акциите срещу "Трейс" и Ветко Арабаджиев. Почти се докарахме до нормална държава. "Наша фирма" е разследвана за асфалт, трима министри с оставки, а в офисите на олигарх - милиони в кутии за обувки. Спецпрокуратурата от месеци разработвала Арабаджиеви. От старта на европредседателството, за което видният бизнесмен осигури нощувките. Сега хората на Сотир Цацаров викат да питаме изпълнителната власт за обществената й поръчка за хотела на евролидерите. Питаме и за това, и за още други неща.
Как така години наред схемата, по която са натрупани милиони (що да не са и милиарди?), е останала незабелязана? Значи е била очадърена. Вземали са, но се е оказало недостатъчно. Или Арабаджиев изтегли късата клечка. Къса, къса, колко да е къса? "Брояха пари", докато бизнесменът бе в отпуск. Спаха ли прокуратурата и МВР, че не възпряха Арабаджиеви? Позната до болка история. Изчакат някой да отиде на почивка или да се лекува, че се развихрят. Апропо, докъде стигна "работата" с Митьо Очите? А братя Галеви добре ли са? Ще разследват ли поне една мутра или олигарх, докато е тук, в страната? Сал една Иванчева ли ще остане с белезници?
Милиони били намерени в офисите на Арабаджиеви. Ама на кого са? Установяването на последното ще е продължителен процес. Докато намерят собственик - я камилата, я камиларя. Да се чуди човек защо сега пловдивчанинът Цацаров подхвана съгражданина си Арабаджиев? А Менда Стоянова мълчи... На ход е говорителят на НАП - да обясни какви проверки и приходи трупат червени точки за данъчните. Щото от изявленията на спецпрокуратурата стана ясно, че НАП са изпуснали двата края.
Ударът срещу Ветко Арабаджиев е доста закъснял, но пък гали хорските очи. Защо Цацаров се напъва? Олигарх, милиони, щрак... И мрак засега. Кой е следващият на мушката? Принципът е ясен: плащаш или гориш.

 

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246