19 Декември 2018сряда08:49 ч.

Кяр от трагедията?!

/ брой: 167

автор:Ростислава Иванова

visibility 644

Популисти от "Атака" не се посвениха да търсят дивиденти и от страшната трагедия край Своге. За пореден път Сидеров и сие доказаха, че са безсрамни и безскрупулни хора, лишени от морал и елементарна човешка съпричастност. Ако пишман политиците имаха капчица човешка чувствителност, биха си замълчали поне сега в името на огромната мъка за загиналите и осакатените хора в синия автобус. Но Сидеров "яхна" обществения гняв срещу управляващите заради бездействието на институциите от разрушените пътища.
Липсата на министър от "Атака" в кабинета развърза ръцете на лидера й да напада коалиционните партньори от ГЕРБ, ВМРО и НФСБ за управленските им грешки. Разбира се, без Бойко Борисов, който вече е "свещена крава" за Сидеров. Защо ли? Такава е новата тактика на лидера на "Атака", откакто влезе в коалиция с ГЕРБ и се превърна в проводник на интересите на Пеевски.
И вчера партията на Сидеров не пропусна да се подмаже на премиера, наред със злостната атака към МРРБ и АПИ, отговорни за разбитите пътища в Софийска област и съответно за катастрофата край Своге. Не че принципно не е вярно, ама си е отвсякъде активно мероприятие. След съгласуване на опорните точки със Сидеров атакисткият губернатор на Софийска област Илиан Тодоров обвини "тези самозабравили се хора, анонимни чиновници, експерти по нищоправене, които си позволяват да нарушават заповедите на министър-председателя". Ами че ти, бе човек, си областният управител, дето трябва да ги контролира! Внушението, че никой в държавата не струва, а само Борисов е пич, отново влезе в обръщение. По същия начин преди седмица Сидеров призова Борисов чрез медиите да привика "патриотичния" му ортак Валери Симеонов, за да му дръпне конско и да прекрати терора на самозабравилия се вицепремиер срещу кръчмари по морето.
А накрая лъсна и замисълът на "Атака" - искат пътните ремонти да се дадат на областните управители. Едва ли е, за да се намалят катастрофите. За двете години до края на мандата и Сидеров, и шефът "в сянка", заграбил България, ще може да изкарат милиони от обществени поръчки за пътища и комисионите от тях.

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246