25 Март 2019понеделник04:44 ч.

Като гърците ли?

/ брой: 163

автор:Мая Йовановска

visibility 637

Гърците, защото не са глупави и очевидно не им липсва държавна политика към ценностите, каквито и да са те - културни, исторически или природни, са въвели глоба от 1000 евро, ако си позволиш неблагоразумието да вземeш за спомен дори и едно камъче от прекрасния плаж Лалария на остров Скиатос. Аналогия с политиката у нас спрямо подобни обекти е невъзможна по много причини. Да не говорим за обикновените плажове, концесиите на които вече са под контрола на вездесъщата Николина Ангелкова. А колко много искаше браншът да има министeрство и адекватна държавна политика в туризма...
Самата Ангелкова преди доста години се опитваше да сравнява страната като лятна туристическа дестинация именно с Гърция. И разтягаше локуми, че и обещания как по нашите плажове ще стане както на гръцките, че няма да се плаща за чадъри и шезлонги. Туристите обаче продължават да са принудени да броят луди пари за сянка с цени, понякога надхвърлящи тези на нощувките. Плажовете продължават да са търговски зони, а някои - пълни кочини. Но не се учудвайте - самата министърка досущ като плажните продавачи на царевица разнасяше таратор пред Лувъра в Париж през 2015 г. Какво да искаме тогава от жената, толкова си може.
Каква е държавната политика към плажовете можем да съдим и по това, че продължават по дюни и пясъци да никнат хотели, но това е друга тема. Критики към концесионирането тя търпи обаче не само от туристите, но и от основния си противник във властта - Валери Симеонов, вицепремиера, който в правителството отговаря именно за туризма. Зад този спор, разбира се, има и втори план. Бившият заместник-министър по туризма Бранимир Ботев пък я подпука, че предоставяла индустрията в ръцете на мутрите. Заради това те щели да се срещнат в съда. Докато тя е министър обаче, всички ние комай ще сме осъдени да търпим всякакви свинщини по плажовете и няма скоро да ги стигнем гърците.


 

ГЕРБ станаха заложник на Цветанов

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 57

БСП настоява Цветанов да напусне политиката

автор:Юлия Кулинска

visibility 91

/ брой: 57

БСП е против изграждането на нови бежански центрове

автор:Юлия Кулинска

visibility 66

/ брой: 57

С 427 млн. евро намаляват чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 57

"Гражданска отговорност" е поскъпнала с 30% за година

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 57

Предлагат да няма гражданство срещу краткотрайни вложения

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 57

"Фич" повиши перспективата за кредитния рейтинг на България

автор:Дума

visibility 50

/ брой: 57

Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия

автор:Дума

visibility 0

Почина Рафи Ейтан

автор:Дума

visibility 16

Мълър предаде доклада за Тръмп

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 57

Посегателство върху вечната корона на върха

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 57

Отпочва надпреварата за вузовете

автор:Велиана Христова

visibility 81

/ брой: 57

Всички сме за Одрин и Мармарис!

visibility 57

/ брой: 57