17 Ноември 2018събота11:51 ч.

Като гърците ли?

/ брой: 163

автор:Мая Йовановска

visibility 395

Гърците, защото не са глупави и очевидно не им липсва държавна политика към ценностите, каквито и да са те - културни, исторически или природни, са въвели глоба от 1000 евро, ако си позволиш неблагоразумието да вземeш за спомен дори и едно камъче от прекрасния плаж Лалария на остров Скиатос. Аналогия с политиката у нас спрямо подобни обекти е невъзможна по много причини. Да не говорим за обикновените плажове, концесиите на които вече са под контрола на вездесъщата Николина Ангелкова. А колко много искаше браншът да има министeрство и адекватна държавна политика в туризма...
Самата Ангелкова преди доста години се опитваше да сравнява страната като лятна туристическа дестинация именно с Гърция. И разтягаше локуми, че и обещания как по нашите плажове ще стане както на гръцките, че няма да се плаща за чадъри и шезлонги. Туристите обаче продължават да са принудени да броят луди пари за сянка с цени, понякога надхвърлящи тези на нощувките. Плажовете продължават да са търговски зони, а някои - пълни кочини. Но не се учудвайте - самата министърка досущ като плажните продавачи на царевица разнасяше таратор пред Лувъра в Париж през 2015 г. Какво да искаме тогава от жената, толкова си може.
Каква е държавната политика към плажовете можем да съдим и по това, че продължават по дюни и пясъци да никнат хотели, но това е друга тема. Критики към концесионирането тя търпи обаче не само от туристите, но и от основния си противник във властта - Валери Симеонов, вицепремиера, който в правителството отговаря именно за туризма. Зад този спор, разбира се, има и втори план. Бившият заместник-министър по туризма Бранимир Ботев пък я подпука, че предоставяла индустрията в ръцете на мутрите. Заради това те щели да се срещнат в съда. Докато тя е министър обаче, всички ние комай ще сме осъдени да търпим всякакви свинщини по плажовете и няма скоро да ги стигнем гърците.


 

Майките продължават с протестите

автор:Дума

visibility 0

Цветанов доволен, коалицията - здрава

автор:Дума

visibility 14

Каракачанов: Правителството е стабилно

автор:Дума

visibility 207

След оставката: Победа за гражданското общество

автор:Дума

visibility 226

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 223

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 146

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 223

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 517

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 1072

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 215

/ брой: 223

Датата

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 223