21 Ноември 2018сряда04:50 ч.

Пак ще ни отупат

/ брой: 158

автор:Мая Йовановска

visibility 334

След като застрахователите вече ни "зарадваха" с увеличение на задължителната полица "Гражданска отговорност", чието поскъпване стигна до 100 лв. върху досегашните цени, вчера от бранша ни "доощастливиха", че повишението ще продължи. И до края на годината то може да бъде двойно. За да ги разберат най-точно хората, те обясниха така - ако сте плащали 200 лв. ще плащате 400, а ако полицата ви е струвала 300, в края на годината задължителната застраховка на автомобила ще ви струва 600 лв. Честито!
В края на юли Комисията за финансов надзор оповести анализ, според който за три автомобилни категории - леки коли, камиони и автобуси, техническият резултат от застраховката "Гражданска отговорност" за миналата година е отрицателен. Тълкованието е, че платените от водачите премии не покриват разходите на застрахователните компании по обслужване на дейността. Още тогава на всички стана ясно, че от този анализ ще последва само едно - поскъпване. И то не закъсня. Буквално дни след оповестяването му хората, на които застраховките изтичаха, бяха принудени да платят по-висока цена.
За да оправдаят двойното поскъпване до края на годината, от бранша се юрнаха в тв студия да обясняват тегобите си. Имало било една постоянна щетимост(?) от разбитите пътища. Разширен бил кръгът от близки на починалия, които могат да търсят компенсация от неговата смърт. Пазарът пък бил безкрайно регулиран и така ограничен брой компании предлагали една застраховка с едно и също покритие. Междувременно покрай фалита на кипърската "Олимпик" е пълна мъгла. И регулатор, и застрахователи вдигат рамене и призовават 200 хиляди собственици на коли да си сключат нови застраховки. Пък ако щат обезщетение - да чакат от Кипър. Било слабо вероятно, но можело и да ги огрее.
Едно е ясно. Каквото да ви говорят - за пари става въпрос. И пак ще ни отупат като брашнени чували. Без да ни попитат дали приходите ни съответстват на разходите.
 

Над 2 г. се бави ремонтът на мотрисите "Сименс"

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 226

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 60

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 112

/ брой: 226