18 Декември 2018вторник20:10 ч.

"Аркус" ще уволни Митьо Очите

Шестима от групата на Димитър Желязков остават в ареста

/ брой: 154

автор:Дума

visibility 529

След скандала около ареста на Димитър Желязков - Митьо Очите, от охранителната фирма, в която той се оказа служител, гласят уволнението му. В телевизионно интервю Иван Владимиров, управител и съдружник в "Аркус - секюрити" обяви, че вече е в ход процедурата по освобождаването на Очите. "В нашата фирма няма бъдеще за него. Тъй като има немалка степен инвалидност, беше необходимо да направим консултация с Инспекцията по труда как да го освободим, за да си запази правата", обяви Владимиров. По думите му задълженията на Очите били "намиране на обекти, които да се вземат под охрана".
Владимиров, който е бивш шеф на криминалния отдел на полицията в Бургас, отрича да е разследвал престъпления, извършени от арестувания Желязков. "Познавам го сигурно от повече от 20 години, както познавам огромна част от лицата, представлявали оперативен интерес за полицията навремето", добави той. Владимиров уточни, че е работил с Очите "в ситуации на профилактични мероприятия и разследвания, касаещи престъпления, извършвани от други лица". По думите му нямало проблем човек с биографията на Желязков да започне работа при бивш полицай. "Каква е пречката, след като си е изтърпял наказанията и отговаря на условията, да бъде взет на работа? Нашата цел е комерсиална, да използваме за нашата дейност това, което може да даде той", обясни шефът на "Аркус".
Междувременно след близо 2-часово открито заседание Специализираният апелативен наказателен съд реши да остави в ареста петимата задържани от групата на Очите. Венцислав Христов, Радослав Николов, Йордан Въчев, Иван Найденов и Иван Пишиев са с най-тежка мярка "задържане под стража". В ареста е и Калоян Колев, който на 5 август се предаде на разследващите органи, след като беше обявен за международно издирване. Продължава издирването на общинския съветник от Несебър Пейко Янков. Желязков остава в ареста в Турция, като екстрадирането му трябва да се случи в срок до 30 дни след задържането.
Бизнесменът Бенчо Бенчев пък ще бъде привлечен под отговорност, че е подпомогнал укриването на Очите в Истанбул от 2 до 5 август и така го е спасил от наказателно преследване. Разследването се провежда от следователи при Окръжната прокуратура в Бургас под надзора на колеги от районната прокуратура. Наказание до 5 г. затвор грози Бенчев.

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 20

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 246

Ценко Чоков в кръчма, вместо на зъболекар

автор:Павлета Давидова

visibility 15

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 14

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 21

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 19

/ брой: 246