21 Ноември 2018сряда23:09 ч.

В пустинята готвели деца за терористи

Ислямски екстремисти в САЩ са обучавали намерените преди седмица 11 малчугана как да извършват нападения в училища

/ брой: 154

автор:Дума

visibility 404

В тайнствения лагер, където американската полиция откри 11 изтощени деца на възраст от до 15 г., те са били обучавани да боравят с оръжие. Според съобщения на местни медии, един от двамата арестувани в лагера въоръжени мъже, Сираж Ибн Уахаж, е подготвял изпълнители на бъдещи атентати в училища.
Миналия петък в нелегалния лагер в щата Ню Мексико бяха арестувани двама въоръжени мъже и три жени - предполага се, че те са майките на намерените там деца.
След това полицията откри на територията на лагера останки от малко дете. Следствието предполага, че това вероятно е изчезналият 3-годишен син на Уахаж - Абдул Гани.
Уахаж беше заподозрян в отвличане на собствения си син през декември м.г. Именно разследването на изчезналото дете доведе полицията в лагера.
Прокурорът настоя арестуваният Уахаж да остане в затвора без право на пускане под гаранция. Властите смятат, че Уахаж е голяма заплаха за спасените от лагера деца, а също така и заплаха за обществото като цяло, т.к. е склонен към насилие и е готов да използва оръжие с престъпни цели.
В материалите на съда има документ, предупреждаващ, че ако обвиняемите бъдат освободени под гаранция, има голяма вероятност те да извършат нови престъпления. Цитират се и думите на един от приемните родители на дете, което е било сред освободените 11 деца в лагера: "Уахаж е обучавал нашето дете да използва автомат и го е подготвял за извършване на терористичен акт в училище."
Петимата арестувани възрастни се обвиняват в жестоко обръщение с деца. Когато полицаите откриха нелегалния лагер в пустинята, те бяха поразени от това колко изтощени, гладни и мръсни са били децата. Всички приличали на "бежанци от третия свят", нямали храна, нито прясна вода, били боси, немити и облечени само с мръсни парцали. Мъжете от своя страна били въоръжени с щурмова пушка АР-15 и четири пистолета.
Медиите в САЩ правят връзка между арестувания в Ню Мексико боец и известния в Бруклин мюсюлмански проповедник имам Сириаж Уахаж, смятайки, че арестуваният е негов син. Имам Уахаж е един от най-известните проповедници на исляма в САЩ. През 1991 г. той става първият мюсюлманин, на който е дадено правото да чете молитва в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ.

"Обединени патриоти" се разпаднаха

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 227

Бизнесът изригна срещу протестите

автор:Ростислава Иванова

visibility 71

/ брой: 227

63% смятат, че медиите са зависими

автор:Дума

visibility 41

/ брой: 227

Правителствена болница става детска

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 227

БЕХ ще спасява ТЕЦ "Марица изток 2"

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 227

Бум на фалшиви сайтове около Черния петък и празниците

автор:Дума

visibility 38

/ брой: 227

Агросекторът бележи ръст от 8,9%

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 227

Ремонтите на подвижен състав в БДЖ трябва да приключат догодина

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 227

Конгресът и Тръмп в сблъсък за убийството на Хашоги

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 227

Меркел пред Бундестага: Да подкрепим пакта на ООН за миграцията

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 227

Южнокореец оглави Интерпол

автор:Дума

visibility 31

/ брой: 227

Кратки новини

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 227

Партии или диктатура

visibility 51

/ брой: 227