26 Март 2019вторник23:21 ч.

Адвокат Марковски:

Оковаването на Иванчева е противозаконно

/ брой: 149

автор:Дума

visibility 581

Оковаването на бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева с вериги на краката е укоримо, грозно и противозаконно, коментира адвокат Марин Марковски по повод излъчените кадри oт извеждането й от ареста до болница за преглед. Той отбеляза, че никой не е застрахован от подобен акт, и определи отношението като жестоко и граничещо с големи възможности за обезщетение.
Иванчева е с тумор на хипофизата и в момента е в болницата на затвора, където при нея имало двама души. Според адвоката Иванчева влиза с белезниците в тоалетната и е прикована към болничното легло. Марковски отбеляза, че дори да има инструкция за поставянето на тези вериги, ако то противоречи на закона, не трябва да се прилага. "Никъде в цивилизованите държави не се прави така. Иванчева е жертва на груба съдебна грешка и грешно прокурорско обвинение", смята Марковски.
Бившият правосъден зам.-министър Димитър Бонгалов също изрази възмущението си по казуса. "Това е нехуманно отношение, което предполага дисциплинарна и наказателна отговорност. Самият правилник забранява да се допуска изтезание", каза експертът. Бонгалов добави, че практиката за поставяне на вериги на краката по време на транспортирането на задържани е от месец. "Тази безопасност е не само да избяга, но и да не бъде нападната. Преценката е сбъркана, а самата инструкция се дава от началника на затвора", добави той.

Предизборно разсрочват 45 милиона лева дългове

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 59

ГЕРБ превзе тотално Комисията за финансов надзор

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 59

Борчлии теглят нови кредити, за да покрият старите

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 59

АПИ обяви търг за строителен надзор за 134 км от "Хемус"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 59

Планета за еднократна употреба

visibility 54

/ брой: 59

Парламентът поема контрола над "Брекзит"

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 59

Америка прие закон срещу руския газ в ЕС

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Заплашиха кметства в германски градове

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 59