23 Април 2019вторник06:07 ч.

Светът е малък

Денят след!!!

/ брой: 149

автор:Николай Коев

visibility 1793

    Световното кино предлага не един шедьовър за апокалипсиса в света след тотална разруха, било то ядрена или природна. Тези иначе стойностни творби оставят доста тягостно чувство, та дори и мисли за обреченост. В почти лунния пейзаж на Земята се движат обезумели човешки същества и продължават да воюват за вода, храна и всичкото малко, което е останало в "Деня след". На територията на зловещата пустиня, сътворена за съжаление не от друго, а от егоизма, агресивността и алчността на хората, също има някакви правила и властелини. Те обаче дори възпроизвеждат и организират хаоса, за да го управляват единствено и само в свой интерес.
    Присетих се за тези тъжни картини не случайно. Преминавайки по пътищата на Отечеството през тези дни, се нагледах на тъга и безпътица в села и градове. Сякаш мощен тайфун е преминал и оставил след себе си просто разруха. Читалища - тези извори за духовност и крепители на българското и българщината, немеят в насред безлюдни селища. Единствената грижа на местната власт е да закове с грозни дъски прозорците, защото нагли крадливци не само от ромския етнос отнасят всичко що-годе останало от тези чисти извори на просветителска и творческа дейност. Българи повсеместно няма или доживяват дните си по няколко души сред все по-многолюдното мургаво малцинство. А нима пустинни петна по картата на Отечеството не завладяват за съжаление и много от градовете? Защо не се огледат властниците какво униние цари сред големи маси от населението? Каква духовна нищета и драстичен недоимък мори българите, на които все по-малко им е до деца, преситени от илюзиите на политическите манипулатори. Употребяват ги електорално като стадо, което след това остава само и без пастири. В грозния "Ден след" също има някакви правила, но не са за тях, а с цел трупане на капитали от додрапалите до власт за поколения напред.
    Това, което ни се случва в последно време, все по-ясно очертава контурите на неизбежни избори и дава основание да говорим за започналата прожекция на стария филм "Денят пред". Празнословието на управляващите за стабилност, манипулирани проценти, международни и вътрешни успехи прави все по-смешни приказките, че един вот щял да дестабилизра и дори "счупи" държавата. Все по-малко се тези, които се връзват на номера. Боята на ГЕРБ-ерските безумия така се сгъсти, че поводи за прекратяване на ужаса колкото искаш. То не бяха кланета на животни без сигурни сигнали за зараза в Странджа, то не бе прокарване на лобистки закони за допълнително облагодетелстване на "наши" бизнесмени, то не бяха напъни за отдаване на софийското печелившо летище на концесия, за да се бръкне дълбоко в кацата с меда. Ами нещо да кажете за неуспешната засега конвулсия на скрили се в БАН любители на "джендъра" и проблемно ръководеното външно министерство, та с байпас през решението на КС да се набута обучение за учители на обреченото на нормалност общество. Или пък играта на законосъобразност в решението на КЗК с откровено оборими в съда аргументи да се открие пътят за закупуването на ЧЕЗ от лицето Върбакова и стоящите зад нея. И още, и още, та безкрай. Може да има ОЩЕ много наводнения, пожари и срутвания, много движения ала "лява ръка, десен джоб", изобилие от демагогия и благозвучни песнопения. И бързане да се завинтят на добри позиции свои хора, които да припечелват добре, но и да саботират вероятно бъдещата нова администрация.
    Но да избягаме отново напред, към деня след неизбежната промяна във властта. Очевидно голямо чистене на подводни камъни ще падне, докато потече що-годе реката на нормалността. Голямо е затлачването с корупция, престъпност и безхаберие. Тревожни са обезверяването на хората, отпуснатите безпомощно ръце пред неефективността на държавата. Голям ще бъде и реваншизмът, който вече се усеща с реакциите по повод на предложената от БСП за обсъждане Визия за България, пък и срещу всичко конструктивно отляво. Но не се заблуждавайте. Това е само артилерийска подготовка. Истинската канонада срещу евентуалните нови управляващи ще бъде масирана и безпощадна, може би с традиционна логистика отвън. В това отношение десните имат добри традиции от 97-ма насам. Затова, както е тръгнало, Визията за България си е чиста проба Борба за България. Тази борба ще бъде тежка за всички, защото със съвместни усилия, с действия и бездействие, с кариеризъм и лакомия докарахме държавата до опасен предел. След който вече нямаме път назад. Или вървим напред с радикални промени като общност от родолюбци, или се сриваме, обезличаваме и... изчезваме. На тези ДОЛУ страшно им писна и колкото и да са примирени в нищетата и огорчението, не им се иска да бъдат персонажи от филма "Денят след", пък макар и американски. Нали?        


 

БСП с още доказателства по "Ало, Банов съм"

автор:Павлета Давидова

visibility 87

/ брой: 78

Пенчо Милков: Не сме просто рутер за сигнали

автор:Павлета Давидова

visibility 76

/ брой: 78

Лъсна фирма на Атанас Камбитов

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 78

С 36% поскъпнал токът на борсата само за месец

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 78

Държавният фонд на Оман се отказа от претенции към КТБ

автор:Дума

visibility 61

/ брой: 78

Умни машини за гласуване - честни избори

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 78

Двойният аршин на правосъдието

visibility 91

/ брой: 78

Никога повече!

автор:Велиана Христова

visibility 92

/ брой: 78

Датата

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ