20 Ноември 2018вторник18:47 ч.

Егати държавата!

/ брой: 142

автор:Мая Йовановска

visibility 725

След като властта оплете конците с липсата на информация за животновъдите заради тежките мерки, които приложи срещу чумата, и даже се наложи да признае тази си грешка, последва вербална демонстрация, че много работа се върши. Тя обаче е предимно медийна и ни заля от екраните на телевизорите, но най-малкото не изглежда никак последователна, а е някак шизоидна.
Въпреки воплите на стопаните, че овцете и козите им не са болни, но заради това, че се водят контактни, близо 5000 отидоха под ножа. Властите не спират да настояват, разбира се, окрилени от ЕС, че избиването е единственият изход. В същото време в Боляраво се спряха. Хем няма друг изход, хем сега нищо не правят! Там стопаните не си дават животните, щото искат черно на бяло да видят резултатите. Порожанов, Илиев, що не покажете резултатите!
Вместо това министърът занимава обществеността с некви абсолютно незначителни дреболии - колко стотинки на метър струвала оградата, която вчера понечиха да строят по сухопътната граница с Румъния заради другата заплаха - африканската чума по свинете. А трябва да отговори защо чак сега, когато заразата доближи българската граница. Първият случай в Румъния е отпреди година, а огнищата там са над 350. Дано са си свършили работата, че и този ужас не ни застигне.
Лъсна скандал с незаконно загробени патици край старозагорското с. Калояновец. Предполага се, че е трябвало да бъдат изгорени в подвижен инсинератор заради птичи грип, но вместо това са закопани. Цялата тая свинщина е видяна, заснета и огласена лично от кмета на селото, което му прави чест. От компетентните органи - и МВР, и БАБХ, че и министъра - няма и гък по скандалните разкрития. Къде живеем, по дяволите? Егати държавата!

 

Сидеров: Борисов решава, аз съм прост депутат

автор:Дума

visibility 192

Актуализация на избирателните списъци иска БСП

автор:Дума

visibility 165

БСП прави трети опит да замрази депутатските заплати

автор:Дума

visibility 98

1 млн. литра горива са изтеглени от пазара

автор:Дума

visibility 91

У нас спадът на строителството е най-голям в ЕС

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 225

За 60% от пътищата ще се плаща тол такса, обхватът ще расте

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 225

Испания се закани да блокира Брекзит заради Гибралтар

автор:Дума

visibility 45

Океанът изхвърли кашалот, погълнал 6 кг пластмаса

автор:Дума

visibility 69

Вучич за Груевски: Не арестуваме за Мерцедеси

автор:Дума

visibility 196

Няма евтин бензин

автор:Димитър Събев

visibility 123

/ брой: 225

Задкулисието на здравната "реформа"

visibility 737

/ брой: 225

Какво носи у нас заниманието с политика?

visibility 48

/ брой: 225