26 Март 2019вторник19:20 ч.

Егати държавата!

/ брой: 142

автор:Мая Йовановска

visibility 1046

След като властта оплете конците с липсата на информация за животновъдите заради тежките мерки, които приложи срещу чумата, и даже се наложи да признае тази си грешка, последва вербална демонстрация, че много работа се върши. Тя обаче е предимно медийна и ни заля от екраните на телевизорите, но най-малкото не изглежда никак последователна, а е някак шизоидна.
Въпреки воплите на стопаните, че овцете и козите им не са болни, но заради това, че се водят контактни, близо 5000 отидоха под ножа. Властите не спират да настояват, разбира се, окрилени от ЕС, че избиването е единственият изход. В същото време в Боляраво се спряха. Хем няма друг изход, хем сега нищо не правят! Там стопаните не си дават животните, щото искат черно на бяло да видят резултатите. Порожанов, Илиев, що не покажете резултатите!
Вместо това министърът занимава обществеността с некви абсолютно незначителни дреболии - колко стотинки на метър струвала оградата, която вчера понечиха да строят по сухопътната граница с Румъния заради другата заплаха - африканската чума по свинете. А трябва да отговори защо чак сега, когато заразата доближи българската граница. Първият случай в Румъния е отпреди година, а огнищата там са над 350. Дано са си свършили работата, че и този ужас не ни застигне.
Лъсна скандал с незаконно загробени патици край старозагорското с. Калояновец. Предполага се, че е трябвало да бъдат изгорени в подвижен инсинератор заради птичи грип, но вместо това са закопани. Цялата тая свинщина е видяна, заснета и огласена лично от кмета на селото, което му прави чест. От компетентните органи - и МВР, и БАБХ, че и министъра - няма и гък по скандалните разкрития. Къде живеем, по дяволите? Егати държавата!

 

Докато не настъпи вечен мир на Земята

автор:Константин Иванов

visibility 265

/ брой: 58

Организиран хаос в поземлената реформа

автор:Дума

visibility 418

/ брой: 58

Столица на културата ли? Такъв кич няма и в Африка

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 58