19 Март 2019вторник17:59 ч.

Скандалите между патриотите ескалират

/ брой: 139

автор:Ростислава Иванова

visibility 563

Скандалите в "Обединени патриоти" продължиха и вчера, след като в сряда вицепремиерът Валери Симеонов заплаши, че НФСБ ще напусне управлението заради лобистки законопроект в полза на братя Домусчиеви. Поправките бяха внесени от коалиционните му партньори "Атака" и ВМРО и спешно бяха приети от НС в сряда. В телевизионно интервю вчера вицепремиерът не отговори дали ще изпълни заканата да напусне правителството. Затова пък от коментарите на лидера на "Атака" Волен Сидеров и на ВМРО Красимир Каракачанов се разбра, че това едва ли ще се случи.
Каракачанов разказа пред журналисти, че след заседанието на кабинета със Симеонов били "на кафе" при премиера Бойко Борисов, за да обсъдят няколко теми, включително и спорните законови промени. "Как ще напуска! Няма да напуска. Аз поне така чух вчера", заяви лидерът на ВМРО.
И Каракачанов, и Сидеров обаче избягнаха да отговорят на въпрос на ДУМА защо подкрепят закон, позволяващ на приватизаторите на "Български морски флот" братя Домусчиеви да избегнат решението на ВКС, според което трябва да заплатят глоба от 58 млн. лв. заради нарушаване на приватизационния договор. Според тях нямало нищо лобистко в поправките, които намаляват от 10 на 5 г. срока за поетите от купувача ангажименти. Сидеров дори обяви награда от 5000 лв. за всеки, който докаже лобизъм за Домусчиеви. Той обвини Симеонов, че разрушавал тройната коалиция, която атакистът бил създал. Вицепремиерът работел в полза на ДПС и БСП. Депутатът от НФСБ Валентин Касабов на свой ред обвини "Атака" и ВМРО и ГЕРБ, че продават държавата на олигарси.

 

Фермери осъдиха БАБХ заради чумата

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 53

Ще се плаща за роуминг при "Брекзит" без сделка

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 53

Ако не даваш за входа, ще плащаш в общината

автор:Дума

visibility 437

/ брой: 53

Били сме с eдни гърди пред Сърбия за завода на "Фолксваген"

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 53

ЕС иска яснота около Брекзит

автор:Дума

visibility 5

Съдят "Туитър" за дискриминация

автор:Дума

visibility 15

Ердоган сипе закани след терора в Нова Зеландия

автор:Дума

visibility 53

Мей иска отлагане на Брекзит в писмо до Доналд Туск

автор:Дума

visibility 53

Наследство в ликвидация

автор:Велиана Христова

visibility 408

/ брой: 53

Време за губене

автор:Владимир Георгиев

visibility 248

/ брой: 53

Геополитиката на Мони Паси

visibility 483

/ брой: 53

Ах, колко "качествено" работи парламентът!

visibility 280

/ брой: 53