18 Ноември 2018неделя11:02 ч.

Елена Йончева ще съди за клевета Делян Добрев и Антон Тодоров

Набеждаването няма да спре разследването ни за къщата в Барселона, закани се депутатът от "БСП за България"

/ брой: 138

автор:Ростислава Иванова

visibility 722

Ще заведа дело за клевета срещу Делян Добрев и Антон Тодоров от ГЕРБ, както дадох на съд Бой Борисов и спечелих. Това обяви пред журналисти в парламента говорителят на ПГ "БСП за България" Елена Йончева в коментар на обвиненията, които двамата гарбаджии отправиха по-рано към нея. Тя се възмути, че това е пореден опит за клевета срещу депутат и журналист. "Ще потърся отговор от клеветниците по чл. 286 от НК за набеждаване. Той гласи, че "който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години", цитира Йончева. Тя е категорична, че клеветата на ГЕРБ няма да спре разследването на БСП "за къщата в Барселона".
Припомняме, че къщата в Барселона беше спомената за първи път в запис, публикуван от сайта "Биволъ" през януари 2016 г. Той съдържаше част от разговор между съдиите Румяна Ченалова, Владимира Янева и столичния адвокат Момчил Мондешки по т.нар. афера "Яневагейт". В записа Янева казва, че Борисов е купил за 1,5 млн. евро къща в Барселона на жена, с която е бил в близки отношения, без да споменава име. В началото на юли темата отново бе подгрята от различни сайтове, които приписаха испански имот на премиера. Според твърденията в къщата живее бившата манекенка от Сандански Борислава Йовчева с малката си дъщеря Ема, имотът се водел собственост на бащата на Йовчева.
До заканата на Йончева за ново дело се стигна, след като по-рано Делян Добрев и Антон Тодоров обявиха на брифинг, че внасят в прокуратурата сигнал срещу нея. "Героят" от "Хасковогейт" размаха разпечатки на документи, които според него показвали, че Йончева имала "общ бизнес 50:50" с бившия шеф на фалиралата КТБ Цветан Василев. Въпросите, които ще зададем, са спазено ли е законодателството, има ли извършени престъпления, има ли пране на пари или данни за нарушения, посочи Добрев. Той смята, че Йончева е излъгала, че няма отношения с Василев, а е негов съдружник в регистрирана на Британските Вирджински острови офшорна компания "Дайли трейдинг лимитед". Освен до прокуратурата, гербаджиите щели да поискат от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и НАП проверка дали има данни за пране на пари. Добрев увери, че целта им не била да правят скандал или да атакуват някого, така както той бил атакуван преди месеци за "Кумгейт" - "без никакви доказателства, денонощно по всички телевизии и медии".Йончева се закани да продължи с делата за клевета
снимка Емилия Костадинова

Протести блокират България и днес

автор:Дума

visibility 67

Зимата нахлува от днес

автор:Дума

visibility 220

ДПС: Закъснялата оставка не решава проблемите

автор:Дума

visibility 145

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 378

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 223

1200 са в неизвестност в Калифорния

автор:Дума

visibility 30

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 245

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 223

Лепило за конструкцията

автор:Ралица Николова

visibility 341

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 712

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 1418

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 281

/ брой: 223