19 Декември 2018сряда00:20 ч.

Кой ще спечели

/ брой: 136

автор:Евгени Гаврилов

visibility 460

Един от основните въпроси, възникващи във всяка житейска ситуация, е кой печели и кой губи от нея. Такъв казус се задава и в началото на следващата година. Тогава хартиената винетка ще остане в историята, а на нейно място ще дойде електронният стикер. С неговото въвеждане може да се прогнозира, без вероятност от грешка, че ще спечелят всички други, но не и потребителят на услугата - българският средностатистически шофьор. 
Оказва се, че за да имаме удоволствието да си разбиваме колите в дупките на родните пътища, ще трябва да плащаме и повече, въпреки обещанията на управляващите да не вдигат цената на винетките. Става дума за това, че към "непроменената" цена трябва да добавим и цената на специалното бордово устройство, което трябва да си купим и монтираме в автомобила. То е необходимо, за да се засича дали сме си платили електронната винетка. Това ще става чрез GPS система. Няма яснота колко ще струва едно такова устройство...
И ето, отговорът на задачата кой печели е намерен. Това ще бъдат фирмите доставчици на тези бордови устройства. Без риск от грешка пак може да прогнозираме, че те ще бъдат близки до властта, въпреки че за доставката ще бъде обявена обществена поръчка, с която ще се хвърли прах в очите на хората. Подобно беше положението, когато преди години ни задължиха да слагаме топломери. Впоследствие се оказа, че голяма полза от тях няма, но това не попречи на някой да се облажи.
Другата новост е въвеждането на винетка и за ремаркетата, прикачани на леките автомобили. Ремаркетата най-често се ползват от собствениците им през лятото. Например, за да си купят строителни материали при ремонт или пък да пренесат селскостопанска продукция от нивата до вкъщи или пазара. В момента за тях не се плаща, но от 1 януари 2019 г. вече няма да е така... А дупките по пътищата си остават.
 

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246