23 Март 2019събота21:51 ч.

В БНР подслушват журналистите по коридорите

/ брой: 134

автор:Велиана Христова

visibility 513

Генералният директор на БНР Александър Велев си позволява да подслушва разговорите на журналистите по коридорите уж с мотиви за националната сигурност. Тези твърдения на журналисти от Националното радио, казани завчера при протестите там, потвърди вчера възстановената на работа в БНР от съда и незабавно пенсионирана Лили Маринкова на дискусия за състоянието на журналистиката, организирана от СБЖ. А пък аз си мисля, че когато говоря срещу него, това е в полза на националната сигурност, добави тя.
Това, че Пеевски внесе в НС законови текстове за регулация на медиите, а два негови вестника - "Монитор" и "Телеграф", поместиха завчера груб текст срещу СБЖ и срещу журналисти заради декларацията на съюза "Спрете гаврата с българската журналистика", означава, че в България вече се случват неща, които доскоро не бяха възможни, каза Маринкова и попита: А кога ще се каже какво е това, което стои зад Пеевски?
Към дискусията проявиха интерес левите депутати Елена Йончева, проф. Иво Христов и евродепутатът Георги Пирински, участваха журналисти, главни редактори на медии, преподаватели от факултета по журналистика в СУ и Великотърновския университет.
Според Елена Йончева управлението на България е в ръцете на престъпна организирана група и борбата на опозицията с нея се удря в стената на наложената диктатура, каза Елена Йончева. Тя разкри и неизвестна подробност - не е вярно, че депутатите са имали една нощ да се запознаят с доклада на КЗК за медийната среда, преди в сряда сутринта да бъде гласуван ненадейно на първо четене проектът на Пеевски, който не бе известен и не е гледан в медийната комисия. Докладът на КЗК е бил внесен в края на деня във вторник в комисията, но не е бил даден на депутатите, разкри Йончева.
   


Журналисти, преподаватели, депутати обсъдиха тежкото състояние на медиите у нас 
снимка Емилия Костадинова  

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1246

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 372

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 418

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 217

/ брой: 56