21 Ноември 2018сряда15:06 ч.

Те мислят, бе!

/ брой: 134

автор:Ина Михайлова

visibility 2633

Тези зад решетките, затворниците демек, наистина се шегуват с министъра на вътрешните работи. През ден бягат и го правят за смях. И него, и министъра на правосъдието Цецка Цачева. Отклоняват се хората. И колкото и да се напъва МВР-шефът Валентин Радев, те дай, като на майтап, бягат ли бягат.
Работата хич не е майтапчийска. От тез бягства министърът развива параноично чувство за задържане. Ето, каза по повод на убийството в столичния кв. "Лозенец", извършено от мъж с психични увреждания, че такива хора трябвало да се озаптяват, ако е необходимо и със сила. А можело и социална дейност да развие МВР, като направи специален щат за бивши служители, които да охраняват психично болни. Брей!
Решиха проблемите с престъпниците, че започнаха да опандизват и онези, за които държавата безхаберства от години. Скандално е министър на вътрешните работи да развива теория как ще озаптява болни хора. Болни, а не престъпници! Хората с психични увреждания се нуждаят от грижи, а не от безхаберие и озаптяване.
Възмутени били - и премиерът Борисов, и министърът Радев, че хората с психични увреждания ходят сред нас. Че къде да ходят? Да не би и премиерът, и министърът да са паднали от Марс? Кой докара обществото до това дередже? Кой пусна хората с психични проблеми извън специализираните места за лечение и ги натири на пазара за здраве?
Болезненият въпрос кой и как се грижи за психично болните, когато не са на лечение в специализирано здравно заведение, виси със страшна сила. На нас като обществото, на близките и роднините, на съседите и непознатите, е поставена непосилната задача да се справим с този проблем. Ако и докато имаме сили. Държавата обаче я няма в играта. Тя, по предложение на вътрешния министър, е готова да озаптява, задържа и прилага сила.
И те мислят, бе!

Бизнесът обяви протестите за вредни

автор:Дума

visibility 0

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 129

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 218

/ брой: 226