24 Март 2019неделя18:38 ч.

Акценти

Единични случаи....

/ брой: 133

автор:Лозан Такев

visibility 576

У нас всичко, което става, са единични случаи. Единични изолирани случаи са бягството на арестант в Пловдив, бягството от Централния затвор през парадния вход посред бял ден на двама, излежаващи присъда, които и метлата на чистачката не е могла да спре. Единични случаи са убийствата, престрелките, екшъните по улици и площади... Единични случаи са побоите в Ботевград над полицаи, както и онези над медицински служители, на учители. Единични случаи са и телефонните измамници, както и останалите престъпници, обирджии, крадци.
Ако слушаме министъра на вътрешните работи, всички вътрешни работи са единични изолирани случаи. Нищо сериозно не е станало. Единични случаи са и разкритите престъпления, заловените нарушители, наказаните извършители.
Ами то, единични случаи има бол в държавата ни, какво да се прави! Единични явления са шуробаджанашките назначения, раздаването на обществени поръчки на близки до управляващите фирми и лица. Единични са случаите на злоупотребите с общественото доверие.
Единични бяха случаите, в които публично публични личности се нахвърлиха върху майките на децата с увреждания, че парите отивали за протести, вместо за нуждите на увредените, че участието на заместник- министри с първокласни полети до САЩ и харченето на държавни средства не е наглост, а необходимост и грижа за майките и децата им с увреждания. Единични бяха и случаите, в които знакови ръководители поругаха протестиращите в палатките да не разхождат нещастните си деца по улиците, да им се махат от главите, да не се бъркат в международните командировки на управляващите. Единични са случаите на арогантно поведение в социалната и здравната сфера.
А не са ли също единични случаите със заловените бежанци край Силистра на границата ни с Румъния? Не са ли просто единични случаите, в които у нас непрекъснато протестира някой - било превозвачи, било полицаи, пожарникари, надзиратели, майки, селскостопански производители, както и недоволни от сметките на Топлофикация, Енергото, Софийска вода!? Не са ли единични  случаите на некачествени ремонти по пътищата, на некачествено саниране, на неправомерно използване на еврофондовете и измамите с тях? По данни на ОЛАФ сме доста напред в класацията дори!
Не са ли изолирани случаите, в които стигнахме яко неравенство и около двеста души притежават сега всичко онова, което имат и нямат в недоимъка си няколко милиона българи? То всичко е постигнато благодарение на единични случаи на кражби, престъпления, несправедливо разпределение и преразпределение на общите части в обществото, приватизация, сделки, единични случаи на злоупотреби и заобикаляне на законите.
Единични са случаите и на рецидивите в свободното слово в демократичното ни общество. Как да няма свободно слово!? Ето, спряха отново телевизионно предаване и ще освободят поредния журналист в името на свободата на словото след лятната ваканция... Защото някакви мръсни нещастни журналисти от чужди медии лъжат, че някой нашенец си купил остров в Гърция, пък то не било остров, а полуостров... Иначе случаите на цензура и автоцензура са единични явления у нас, така да знаете и така да обяснявате пред чужденците, за да не се излагаме поне пред тях.
Ние сме в страната на неограничените единични случаи, които правят като цяло всичко, което става вече за трети път в последните десетина години в страната ни под мъдрото ръководство на футболиста и физкултурника - две в едно. Да живеят единичните случаи!
А вотовете на недоверие са смешни и жалки, както би казал министърът на отбраната в режим на отбрана. Както са жалки и смешни и вицепремиерите на страната ни в момента. Добре е, че и те са само единични случаи. Иначе успехите са повече. Успешно е Европредседателството, успешни са усилията за Западните Балкани. Успешни са мерките с бежанците. Успешна е балканската ни, европейската ни и световната ни политика. Успешна е и политиката с доходите ни, които след двайсетина години щели да са равни с европейските, ако евентуално европейците стоят на място или вървят назад...
Е, всичко това са изолирани и единични случаи, дами и господа.

   
 

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1474

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 434

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 470

/ брой: 56