19 Ноември 2018понеделник03:55 ч.

Намериха й работа

/ брой: 131

автор:Мая Йовановска

visibility 723

След приключване на родното европредседателство, в което празното говорене, колоритните клипове, подаръците и друсането на хора бяха много повече от свършената работа, и след "бобмастичния" форум 16+1 на страните от Централна и Източна Европа плюс Китай, от който произтекоха едиствено и само новини от бъдещето с неясен край, най-после изплува отговорът на един въпрос, който си задаваха много хора в държавата. А той е: Каква работа ще намерят на отличничката на Борисовото правителство Лияна Павлова? Професионалният път на Лилето започва около европарите, преминава през няколко държавни ведомства, през 2009-а тя стана заместник министър на регионалното развитие, а през 2011 г., когато Росен Плевнелиев се настани на "Дондуков" 2, тя беше посочена от Борисов за министър на същото това строително ведомство. В началото на третия мандат на Борисов, когато се очакваше Павлова да е вицепремиер - без значение на какво, Бащицата изненадващо я тури за министър на европредседателството. Което пък вече приключи и на всички бе интересно какво ново пристанище ще й бъде намерено.
Е, вече стана ясно, че Павлова ще оглави нещо, което ще се нарича Глобален център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа и Китай. Туй нещо било договорено на прословутата среща 16+1, с която ни проглушиха ушите. Иначе какво и дали въобще нещо ще произтече от нея предстои да разберем в далечно бъдеще. Павлова обаче щяла да създаде център, в който да учи китайския бизнес как се работи в Европа. Потресаващо! Че Лилето е важна за ГЕРБ и за Борисов на нас в държавата ни е напълно ясно и е напълно разбираемо, че тя получи една такава синекурна длъжност, на каквато беше и досега. Неразбираемо е обаче как китайците барабар с другите държави от Централна и Източна Европа са склонили да ги ръководи представител на държава, в която китайските инвестиции са най-малко от целия регион. Нашите съседи ни изпреварват в пъти по привлечени инвестиции от Китай, което означава само едно - че ние за пореден път сме чакали планината да дойде при нас. Сега обаче гласят кадър на Борисов да учи китайците на бизнес в региона. А може би никой не очаква от нея да свърши някаква работа?
На този форум също било договорено с 1,1 млрд. евро да се насърчава сътрудничеството в селското стопанство. Физическото измерение на тази договорка е комплекс до София с модерен конгресен център и първокласни развлекателни и бизнес площи. Та там щяло да има и демонстрационна селскостопанска зона и изследователски център. Айде стига бе, ще правите земеделие с бизнес комплекс, в който за цвят ще наименовате някаква агрозона? Иначе, ние изследоветелски център си имаме, нарича се Селскостопанска академия. Що не дадете на учените тия пари!


 

Утре става ясна съдбата на коалицията

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 224

Предстоящо

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 224

2000 униформени бяха на пост

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 224

За Цветанов оставката на Симеонов заздравявала властта

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 224

България е в топ 5 на страните с най-висока инфлация в ЕС

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 224

Пускат в продажба е-винетките от 17 декември

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 224

Борисов иска 20% от гръцкия терминал за газ

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 224

Въглища и дърва вече с опаковки и етикети

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 224

Лавров: Газ през България само с гаранции от ЕС

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 224

Шрьодер иска нови съюзници на Берлин

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 224

Кратки новини

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 224

Чехите протестират срещу премиера Бабиш

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 224

И докога ще продължава това чудо?

автор:Петра Ташева

visibility 62

/ брой: 224

Думи за Велко Вълканов

автор:Методи Георгиев

visibility 95

/ брой: 224

Пациентите мрат, министърът вика: По стандарт е!

автор:Аида Паникян

visibility 134

/ брой: 224

С бюджет 2019 кабинетът нарушава Конституцията

автор:Велиана Христова

visibility 63

/ брой: 224