19 Декември 2018сряда00:22 ч.

Световно по глупост

/ брой: 130

автор:Георги Христов

visibility 664

Дори когато светът е футбол, а политиката остава на заден план, "руската заплаха" не спи. Този път не говорим за бездарните инсценировки на британското разузнаване, а за г-жа Ангела Меркел, обявена за "лидер на свободния свят" след избирането на Доналд Тръмп. Германският канцлер ни в клин, ни в ръкав се изцепи преди срещата на НАТО тази седмица, че Европа трябвало да се защитава от потенциалната руска агресия и затова федералната република ще повиши военния си бюджет до желаните от американците 2% от БВП.
Още по-смущаващи са тези изявления от лидера на страна, която понастоящем се бори за изграждането на "Северен поток-2", въпреки съпротивата на Вашингтон и Брюксел. Явно когато става въпрос за използване на руските ресурси, Германия не вижда заплаха и в този смисъл развяването на "руската агресия" като основание за увеличаване на присъствието на НАТО в Централна и Източна Европа може да буди единствено недоумение. Защото е на наш гръб. Резонен е и въпросът защо дори в момент, когато германските автопроизводители са заплашени от търговските санкции на Вашингтон, Меркел продължава да звучи като автоматичен ретранслатор на политики, чийто генезис може лесно да бъде проследен извън Европа.
Пиесата е до болка банална - Русия е лоша, дори когато е добра. Е, дори на консервативни хора като немците вече наистина взе да им писва от глупости и понастоящем Меркел регистрира впечатляващите 80% неодобрение към работата си.
Междувременно самата НАТО също не пропусна да покаже неадекватност, като се похвали, че всички полуфиналисти на световното били членове на алианса. Ако това не е политизиране на спорта и инфантилно заяждане, здраве му кажи. А колко се изписа как Путин щял да използва най-големия спортен форум за политически цели! Но при цялата тази творческа импотентност и липса на оригиналност да се чуди човек - 100% неодобрение ли е целта?

 

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246