24 Март 2019неделя03:49 ч.

В котела за невежи

/ брой: 126

автор:Велиана Христова

visibility 793

Поредна каша забърка МОН - този път с изпитите след VІІ клас. Опари се и се скри в ъгъла. Родителите протестират, децата са в шок, омбудсманът настъпва... "Експертите се отказват да правят промени". Сакън! И така - вече почти две години, откак тюрлюгювечът на ГЕРБ, наречен училищен закон, е в сила.
 Правилата не може да се променят по време на играта. Децата, които догодина ще са VІІ клас, пострадаха от урбулешките промени на парче в учебния план и програмите, предизвикани от закона, та не се знае кой какво е учил в различните училища. Вече и педагозите не могат да му хванат края за кой клас кога влиза в сила законът - в различни години пак на парче. А сега на същите деца, започнали вече прогимназия по едни правила, им рекоха, че ще я завършат по други.
Дори за експериментите с бели мишки и морски свинчета се прави предварителен план. Как да не ревнеш с глас?! Законът и последвалите действия на МОН превърнаха училището в голям експериментален котел, който ври и бълбука, изхвърляйки навън с парата ту деца, ту учители. Да не говорим за съдържанието на новите учебни програми - от тях и месото изхвърлиха. Освен анемично невежество за години напред в котела друго не може да се свари.          

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1246

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 372

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 418

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 217

/ брой: 56