21 Ноември 2018сряда15:05 ч.

Константинов призова: Критиците да ме заместят

/ брой: 122

автор:Владимир Николов

visibility 273

Селекционерът на волейболистите Пламен Константинов защити отбора и себе си от нападките след бледото представяне в дебютния сезон в Лигата на нациите. Нашите завършиха 11-и с 6 победи и 9 загуби и запазиха мястото си в най-комерсиалния турнир.
"Като си треньор на националния тим и ако нямаш резултатите, които се очакват, винаги има и критици. Въпросът е да сме малко и реалисти. Да гледаме реалните неща, не само да чакаме нещо да не се получи. Аз специално с толкова проблеми не съм се сблъсквал никога. Това нещо влияе. На това ниво нашият втори ешелон все още има какво да добави, за да не се получава голяма разлика. Ако някой има формулата, някой виден специалист, защото те много приказват, ако искат да дойдат и да ни покажат за Световното какво ще извадят. Да дойдат да видим и ако искат, да им отстъпя. Много е лесно да приказваш отстрани", заяви 45-годишният бивш капитан на "лъвовете".
"Никакви планове не може да се правят, защото всичко зависи от състоянието на играчите. С това, което разполагаме, горе-долу това е реалното ни представяне на момента. Има нови хора, на които им трябва повече време да се впишат. Трябва да намерим някакъв баланс отзад. Не може да играеш на високо ниво без стабилен диагонал. Има и момент на напасване", обясни той.
"Иска ни се бързо да стане, но не става бързо. Ще видим и някакви допълнителни варианти. Ще видим и как е Боян Йорданов. Трябва да имаме някакви варианти. Другият момент са разпределителите. Ще видим какво е състоянието на Георги Братоев. Малко е особена ситуацията. Въпросът е дали тази фрактура го боли. Ако му размине глезенът, ще може да изиграе Световното и след това да се търси вариант. В крайна сметка един след друг, като губиш такива състезатели, ще се мъчим да измислим варианта как да вземем максимума. След като ти липсват някои качества, можеш да добавиш някакви, но едва ли ще ги научиш за един месец. Тук в националния отбор няма време да ги учиш. Най-много да ги вкараме в по-добро физическо състояние и това да компенсира някои минуси. Очаквам Тошко Скримов да започне с нас подготовка на Белмекен. Теодор Тодоров обаче е голяма загадка. Той има доста травми, но засега никаква терапия не дава ефект. Ще видим за щаба. Имаме едни въпросителни около Пеев. Практически трябва да мислим и за клубния му отбор", каза още Гибона и призна, че не е чел и не обръща внимание на критиките към него и отбора за представянето в Лигата на нациите.


Пламен Константинов
Снимка Нова тв

 

Бизнесът обяви протестите за вредни

автор:Дума

visibility 0

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 129

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 218

/ брой: 226