21 Март 2019четвъртък12:48 ч.

Кой се оплаква

/ брой: 120

автор:Евгени Гаврилов

visibility 882

Премиерът използва в петък икономически форум в Пловдив, за да се оплаче, че се управлява трудно в условията на див популизъм, който завладявал България. Да се чуди човек точно от какво се оплаква Борисов. Ако през годините на неговото управление в нещо той се утвърди, то това е именно изкуството на популизма. При него обаче той е съчетан със суета. Традиция е в сряда, точно преди заседанията на кабинета, в Министерския съвет, когато там гъмжи от камери и журналисти, да бъдат канени я даровити деца, я монаси, я успели спортисти. На тях се правят дарения, играе се шах, раздават се награди. И после информацията за поредния благороден жест се свежда до електората.
Помни ли вече някой, че на министрите си в предишното правителство премиерът беше забранил да се возят на мерцедесите на НСО? Целта бе ясна - икономия на народни пари. Тогавашните министри тръгнаха на работа едва ли не с метрото. И както се случва у нас - всяко чудо за три дни. Обиколете сега министерствата в центъра на София и ще се убедите, че луксозните автомобили на НСО не стоят в гаража, а отново обслужват министрите.
Съществува и друга схема на популизъм. При нея някой от свитата подхвърля поредната безумна идея и след като хората започнат да недоволстват, се появява месията, който бързо слага всички по местата им. Помни ли някой как недоразумението Симеон Дянков искаше да разпръсне из България централната администрация? Митниците трябваше да отидат в Русе, НАП - във Велико Търново, а Пловдив трябваше да приеме министерството на туризма. Логично възникна брожение сред чиновниците. Намеси се бащицата и всичко остана постарому. Оставката на социалния министър Бисер Петков е последният пример. Да се оплаква премиерът от популизъм е все едно да се оплаква от себе си.


 

Пак отлагат срока за концесията на летището

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 55

5000 таксита на протест срещу чужда компания

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 55

Появи се и трети кандидат за бизнеса на ЧЕЗ в България

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 55

"Росатом" готова да строи АЕЦ "Белене" само с печалба

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 55

Гигантска експлозия в химически завод в Китай

автор:Дума

visibility 0

US-бомбардировач прелетя край Русия

автор:Дума

visibility 40

Нова Зеландия забрани полуавтоматичните оръжия

автор:Дума

visibility 96

Лидерите на ЕС решават днес дали да отложат Брекзит

автор:Дума

visibility 98

Страховитата система на забавачките

автор:Деси Велева

visibility 182

/ брой: 55

Не е за вярване - днес цензурират и цар Борис III

автор:Христо Георгиев

visibility 474

/ брой: 55

Събудете се, политици!

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 55