18 Ноември 2018неделя13:14 ч.

Кой се оплаква

/ брой: 120

автор:Евгени Гаврилов

visibility 518

Премиерът използва в петък икономически форум в Пловдив, за да се оплаче, че се управлява трудно в условията на див популизъм, който завладявал България. Да се чуди човек точно от какво се оплаква Борисов. Ако през годините на неговото управление в нещо той се утвърди, то това е именно изкуството на популизма. При него обаче той е съчетан със суета. Традиция е в сряда, точно преди заседанията на кабинета, в Министерския съвет, когато там гъмжи от камери и журналисти, да бъдат канени я даровити деца, я монаси, я успели спортисти. На тях се правят дарения, играе се шах, раздават се награди. И после информацията за поредния благороден жест се свежда до електората.
Помни ли вече някой, че на министрите си в предишното правителство премиерът беше забранил да се возят на мерцедесите на НСО? Целта бе ясна - икономия на народни пари. Тогавашните министри тръгнаха на работа едва ли не с метрото. И както се случва у нас - всяко чудо за три дни. Обиколете сега министерствата в центъра на София и ще се убедите, че луксозните автомобили на НСО не стоят в гаража, а отново обслужват министрите.
Съществува и друга схема на популизъм. При нея някой от свитата подхвърля поредната безумна идея и след като хората започнат да недоволстват, се появява месията, който бързо слага всички по местата им. Помни ли някой как недоразумението Симеон Дянков искаше да разпръсне из България централната администрация? Митниците трябваше да отидат в Русе, НАП - във Велико Търново, а Пловдив трябваше да приеме министерството на туризма. Логично възникна брожение сред чиновниците. Намеси се бащицата и всичко остана постарому. Оставката на социалния министър Бисер Петков е последният пример. Да се оплаква премиерът от популизъм е все едно да се оплаква от себе си.


 

Протести блокират България и днес

автор:Дума

visibility 67

Зимата нахлува от днес

автор:Дума

visibility 220

ДПС: Закъснялата оставка не решава проблемите

автор:Дума

visibility 145

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 378

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 223

1200 са в неизвестност в Калифорния

автор:Дума

visibility 30

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 245

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 223

Лепило за конструкцията

автор:Ралица Николова

visibility 341

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 712

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 1418

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 281

/ брой: 223