21 Ноември 2018сряда04:51 ч.

Да ги пуснем в канала

/ брой: 119

автор:Мая Йовановска

visibility 420

Първенци сме в какви ли не негативни класации. Най-много работещи бедни, най-малки заплати, най-ниско БВП, най-мизерни покупателни възможности, най-много болни от сърдечносъдови заболявания... В края на миналата година КЕВР изкара данни, които очертаха огромните загуби на вода по ВиК мрежата. За съжаление това е нещо, за което слушаме от години, но подобрения няма.
Само няколко от водните дружества в страната могат да се похвалят с под 50% загуби. Потресаващо! От данните за пореден път се видя, че "шампион" е ВиК Добрич, където "изпарилата" се вода надхвърля 84%. Оказва се обаче, че към днешна дата световният антирекорд е надхвърлен. Последните разчети на тамошното дружество показвали загуби по водопреносната мрежа в централната градска част на Добрич от 92%. Това не е само скандално, без значение какви са оправданията, а е показателно за това какво са свършили правителствата и всякакви контролни органи. Още повече, че въпросното дружество е под шапката на МРРБ. Което управлява политиката във водния сектор.
Години наред слушаме оправдания, винаги последвани от обещания за водна реформа и т.н. административни алабализми, а резултатите са все по-плачевни. През това време (не)зависимата регулаторна комисия КЕВР не спря да разрешава повишаването на цените. Последното от които през миналата година изкара хиляди протестиращи пред сградите на МС и КЕВР. Заради това увеличение прокуратурата излезе със становище, което най-просто означава, че КЕВР с незаконни процедурни трикове е нагласила увеличението на тарифите. Впрочем комисията миналата година одобри и 5-годишните планове на водните дружества, което значи, че до 2021 г. всяка година същите тези красавци ще разрешават поскъпване. Щото необходимите милиарди за сектора ще бъдат изсмукани от всички нас, чрез цената на водата.
Крайно време е да пуснем всички тези наглеци да изтекат в тръбата за мръсната вода.

 

Над 2 г. се бави ремонтът на мотрисите "Сименс"

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 226

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 60

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 112

/ брой: 226