19 Декември 2018сряда08:47 ч.

Полуоставките

/ брой: 118

автор:Аида Паникян

visibility 830

Тези дни някой от управляващите "обеща" скоро да приключи сезонът на протестите, защото европредседателството също приключвало. Може. Управляващите си знаят шашармите как да "управляват" и протестите, и водите, и градушките, и каквото ви дойде на ум.
Сега обаче идва сезонът на полуоставките. Миналия понеделник уж бе приета оставката на социалния министър, но във вторник бе върнат на работа. Вчера уж подаде оставка заместничката му, но не се знае докога и дали няма да се върне. Преди дни пък бе разпространена "новината", че управителят на касата подава оставка, но се оказа, че на някого му се иска той да е подал оставка. Заради немарливостта на два министерски екипа подаде оставка успешен директор на Агенцията по трансплантация.
Колкото и хитрости да са усвоили партийните функционери на ГЕРБ за 8-9 години, ясно е, че ни един здравен министър или шеф на НЗОК не им угоди. В жертва паднаха 18! Средно на година по двама и половина министри и управители на НЗОК. Несериозно, меко казано, отношение към толкова чувствителна за обществото сфера. Управляващите все се опитват да манипулират хората и насочват всеки процес към простото изречение: "Няма пари!" И пускат опашката да върви бързо, като се правят, че проблемите, създадени от тях самите, не съществуват. Какво става с болниците в Стара Загора, Ловеч, Враца? Какво става с общинските болници - не само в малките, но и в големите градове? Ами с достъпа на хората до медицинска грижа? А хората, които чакат за трансплантация в чужбина? Какво става с лекарствата? Защо още няма електронно здравно досие? Кому бе необходима стъкмена здравна карта за няколко месеца?
До месец трябва да бъде избран нов управител на одържавената здравна каса, превърната от ГЕРБ в придатък на Симеон Дянков и Владислав Горанов. Навярно към 19-20 юли. Пак ли ще бъде гласувана на бърза ръка приближена на министъра кандидатура, за да бъде пратена да се пече на огъня на вече разрушената здравна каса, докато управляващите с кеф се пекат по чуждестранни плажове?

 

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246