10 Декември 2018понеделник14:03 ч.

Иван Петков: Целим се и в купата в Перу

/ брой: 115

автор:Владимир Николов

visibility 261

"Първата цел, която си бяхме поставили, успяхме да я изпълним. Мисля, че и в полуфинала, и във финала бяхме доста категорични", обяви селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков при завръщането от Будапеща, където тимът му спечели Златната европейска лига. На финала нашите съкрушиха с 3:0 гейма (25:12, 27:25, 25:14) домакините от Унгария, които изненадващо надиграха фаворита Чехия в полуфинала.
 "Първата цел, която си бяхме поставили, успяхме да я изпълним. Всеки финал е емоционален мач, който по-скоро трябва да го спечелиш, отколкото да обръщаш внимание на красотата в играта. Определено ние изиграхме мача добре тактически. Първия гейм категорично го спечелихме. Когато по такъв начин си спечелил първия, вторият гейм е малко подвеждаш, но успяхме и там да го спечелим, с което затворихме и мача. Мисля, че и в полуфинала, и във финала бяхме доста категорични", сподели Петков. На "лъвиците" от 20 до 24 юни в Перу предстои турнир за Купата на претендентите на ФИВБ, победителят от който ще си осигури участие във Волейболната лига на нациите догодина. Там нашите са в група с отборите на Австралия и Пуерто Рико. 
"Важното тук е крайната цел - следващата година да играем в Лигата на нациите. Но спечелването на Голдън лигата наистина беше много важно от гледна точка на самочувствието на момичетата, че вървим по правилен път. Има доста млади момичета, които тепърва ще се изявяват, за първи път имат водеща роля в националния отбор и за мен този турнир е доста показателен докъде сме стигнали. Пътят е правилен и това, което работим, е в правилна посока. На този етап оценката, която давам на отбора, е позитивна. Тук е моментът да кажа едно голямо браво на момичетата. Но нещата тепърва предстоят. Отборът се изгражда, отборът трябва да върви нагоре. Това, което работим, започва да се вижда, но все още трябва време, в което наистина да изградим стила, който търсим. В Перу няма да бъде лесно. Не казвам, че съперниците са от високо ниво, но в нас се натрупа умора. В тесен период бяха мачовете ни. Трябваше да пътуваме през 3 дни, да играем. Предстои и дълго пътуване за Перу. Трябва да се възстановим. В самата подготовка за мачовете трябва да подходим разумно. Трудно е в момента да коментирам нивото на отборите, от утре ще започваме да ги разглеждаме детайлно. Чакаме да разберем и с кого стратираме. Надявам се да има добро стечение на обстоятелствата и да реализираме и тази цел“, завърши Иван Петков.
"Изключително щастлива съм, че се прибираме със златните медали и с купата, че устояхме и се преборихме за тях. Имахме спадове в някои мачове, но това е едно много голямо израстване за подмладения ни нов отбор, което за бъдеще е голям плюс. Във финала вторият гейм беше оспорван. Всичко беше заради наши грешки, които основно бяха от губене на концентрация, но важното е, че се окопитихме и свършихме мача, както трябва - 3:0", сподели капитанката Христина Русева.Капитанката Христина Русева с купата от Златната лига на Европа при завръщането от Унгария
Снимка БГНЕС

В идните 25 г. няма да стигнем средните европейски доходи

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 239

Икономическият растеж се забави до 3,1%

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 239

С 9% поскъпнаха доматите само за седмица

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 239

Русия разглежда възможността да включи Гърция в "Турски поток"

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 239

Лондон може едностранно да отмени Брекзит, реши съдът

автор:Дума

visibility 29

Последните думи на Хашоги: "Не мога да дишам"

автор:Дума

visibility 128

След погромите:Франция очаква реформите на Макрон

автор:Дума

visibility 96

Европа се тресе от неравенства

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 239

Никога повече!

автор:Велиана Христова

visibility 282

/ брой: 239

Рояль в кустах

автор:Георги Георгиев

visibility 331

/ брой: 239

Датата

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 239