18 Ноември 2018неделя00:32 ч.

Светиня и зомбита

/ брой: 114

автор:Ростислава Иванова

visibility 695

Ден не минава в държавата, без бруталната пиар машина на ГЕРБ да ни облъчи с поредната мощна доза внушения за това колко благороден, всеотдаен, безкористен, човеколюбив, справедлив... е Бойко Борисов. Всекидневно сме принудени да гледаме с омерзение политическите пиар акции във възхвала на Светиня му, режисирани нескопосано от "гуруто" Цветан Цветанов. Едничката цел на тези евтини манипулации е да зомбират масите с абсурдните внушения, че Борисов е най-висшата и последна инстанция, раздаваща правда и добро. Промитите мозъци да повярват, че само Той в тази иначе сбъркана държава може да удовлетвори справедливите искания, да спаси онеправданите, да раздаде на нуждаещите се (нашите) пари, да възцари справедливостта и да помогне на ощетените.
Пиар програмата за лъскане на Борисовия имидж не пропуска ден, без поне една персонална благодарност към Светиня му, отправена я от избран гражданин, я от цяла зомбирана група или организация. Списъкът с примерите е дълъг - стопани на спасени крави, магарета, стачкуващи миньори, благодарни чистачки... Добре, че поне стачкуващите медици от Ловеч и Враца не се поддадоха на култа към личността Му и не Му благодариха, че е благоволил да нареди най-сетне да им се изплатят забавените с половин година заплати.
Последната показна възхвала на Светинята бе по повод рождения му ден - 13 юни, който Той предпочете да отбележи с хаджилък на Божи гроб. На нарочен брифинг в парламента Цветанов се похвали как депутатите му събрали 20 бона - по 200 лв. на калпак, за да зарадват и тази година г-н Премиера. И тъй като Светиня му сам си решавал как да ги харчи, докато се молил оня ден на Стената на плача в Ерусалим, провидението му нашепнало да дари парите на църквата в Бяла и на джамията в село Повайда. Познайте от пръв път от коя партия са двамата кметове? А, познахте! Вместо да си гледат служебните задължения, вчера въпросните кметове трябваше да изминат стотици километри, за да изкажат пред журналисти на жълтите павета благодарности към ГЕРБ и Борисов.
 

Зимата нахлува от утре

автор:Дума

visibility 0

ДПС: Закъснялата оставка не решава проблемите

автор:Дума

visibility 21

Майките сложиха сиви шалове, свалиха черните знамена

автор:Дума

visibility 26

Сидеров пак в атака: Иска оставката и на Каракачанов

автор:Дума

visibility 44

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 448

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 223

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 206

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 223

Лепило за конструкцията

автор:Ралица Николова

visibility 235

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 631

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 1304

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 257

/ брой: 223