16 Януари 2019сряда17:33 ч.

Австриец става спортен директор на Левски

/ брой: 113

автор:Дума

visibility 179

Вили Рутенщайнер най-вероятно ще бъде назначен за нов спортен директор на Левски. Австриецът вече е бил на "Герена" и дори е изгледал плейофа между "сините" и Черно море (4:1) на 24 май.
В София 55-годишният специалист е водил преговори с ръководството, но пожелал и да се запознае отблизо с играта на отбора. Той e спортен директор на Австрийската футболна федерация от 2011 г. Силата му е в менажирането и в правенето на програми за развитие на футбола. Преговорите с него е водил лично собственикът Спас Русев. Той иска човек с доста опит за поста, останал вакантен от зимата след оставката на Асен Букарев.
Русев иска не само да назначи спортен директор, но и да промени цялостната концепция за развитието на клуба. Той иска промени не само на първия отбор, но и в школата. Основните задачи пред Рутенщайнер са да води нови футболисти и да поставя устойчиви основи при работата с подрастващите. Той е бил и временен селекционер на Австрия от септември до ноември 2011 г., и води Бундестима в евроквалификациите с Азербайджан и Казахстан, в които записва победа и равенство. Силата му обаче е в менажирането и в правенето на програми за развитие на играта.
Вчера той загатна, че ще поеме "сините". Името му е спрягано и за спортен директор на Израел. "Има модерна инфраструктура, модерен стадион, колкото на Рапид Виена", отговори загадъчно австриецът на въпрос къде ще продължи да работи.

 

Тереза Мей под обстрел от чужди и свои

автор:Дума

visibility 31

Памук поникна на Луната

автор:Дума

visibility 182

Крах за Мей, неизвестност за Лондон

автор:Дума

visibility 192

КАК КОПРИВЩИЦА СТАНА ГРАД-МУЗЕЙ

автор:Петра Ташева

visibility 218

/ брой: 10

Има ли шанс да излезем от батака в земеделието

автор:Въто Христов

visibility 305

/ брой: 10

Софийската централна баня заСПА в музея

автор:Деси Велева

visibility 157

/ брой: 10